ΕΛΛΑΔΑ

Βενζινοπώλες: Να μπει λουκέτο στα πρατήρια που κλέβουν καύσιμα

Να παραδίδονται στις αρμόδιες κρατικές αρχές ελέγχου πριν δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των ερευνών για τις ελλιπείς παραδόσεις καυσίμων από τις αντλίες των πρατηρίων ζήτησε σήμερα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Aφορμή για το αίτημα αυτό αποτέλεσε η έρευνα του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών σύμφωνα με την οποία το 10,8% των πρατηρίων στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας παρέδωσε λιγότερο καύσιμο σε σχέση με αυτό που αναγραφόταν στην ένδειξη της αντλίας με ποσοστό απόκλισης μέχρι 9,69%.

Η ΟΒΕ ζητά συγκεκριμένα να πιστοποιούνται οι παραβάσεις από κρατικούς ελέγχους και αφού συμβεί αυτό να επιβάλλονται άμεσα οι νόμιμες κυρώσεις, μέχρι το οριστικό κλείσιμο του πρατηρίου.

«Με αυτό και μόνο τον τρόπο προστατεύονται οι καταναλωτές , ο υγιής ανταγωνισμός και οι έντιμοι συνάδελφοι», υποστηρίζει η ΟΒΕ.

Η Ομοσπονδία ζητά, τέλος, από τις εταιρίες εμπορίας να λαμβάνουν άμεσα μέτρα αφαίρεσης του (σ.σ. εμπορικού) σήματος ώστε να μη καλύπτεται ο παραβάτης πίσω από αυτό και δημιουργεί σύγχυση και ζημία σε συναδέλφους του με το ίδιο σήμα, υποστηρίζοντας ότι σε πρόσφατες περιπτώσεις αποκάλυψης παρόμοιων παραβάσεων δεν αφαιρέθηκε το σήμα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact