ΕΛΛΑΔΑ

Αφεντικό στην «Σουρωτή ΑΕ» ο Ιβάν Σαββίδης – Απέκτησε το 48,6%

Στον όμιλο Σαββίδη ανήκει πλέον σχεδόν μία στις δύο μετοχές της ιστορικής εταιρείας «Σουρωτή ΑΕ» (ποσοστό που ξεπερνά το 48%), μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για το μερίδιο 4,5%, που κατείχε στην εταιρεία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σουρωτής.

Η πλευρά Σαββίδη αγόρασε το σύνολο των 702.471 μετοχών, έναντι τιμήματος 1,05 ευρώ/μετοχή, καθώς στη δημοπρασία δεν προσήλθε έτερος διεκδικητής, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου της Coca Cola HBC, κατόχου του 18,1%, όπως επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του συνεταιρισμού.

Στο σκηνικό αυτό, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της “Σουρωτής ΑΕ” κατά 4,6 εκατ. ευρώ σε εφαρμογή απόφασης της έκτακτης γενικής της συνέλευσης στις 5/2, ο όμιλος Σαββίδη κατέχει πλέον πάνω από το 48% των μετοχών, έναντι 18,1% για την Coca Cola, 15,9% για τον δήμο Θέρμης (ο οποίος προσανατολίζεται στην πώληση περίπου του 11% του μεριδίου του), 4,6% για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μικρότερου ποσοστού για τον Σύλλογο “Ορφέας”.

Ο Συνεταιρισμός, που πλέον έχει στη διάθεσή του κεφάλαια ενισχυμένα κατά περίπου 740.000 ευρώ χάρη στην πώληση των μετοχών του, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει με αυτά μέρος των αναπτυξιακών πρότζεκτ που περιλαμβάνονται στο business plan του, όπως η δημιουργία αποσταγματοποιείου και ποτοποιείου. Το επιχειρησιακό σχέδιο θα τεθεί επί τάπητος στη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού στις 5 Μαρτίου (ή στις 12/3 σε περίπτωση μη συμπλήρωσης απαρτίας), με πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης την τροποποίηση του καταστατικού του.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση των μετοχών της ιστορικής εταιρείας εμφιάλωσης και εμπορίας μεταλλικού νερού είχε επιχειρηθεί και τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά τελικά ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, λόγω μη προσέλευσης ενδιαφερόμενων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η νέα δημοπρασία, με χαμηλότερη τιμή εκκίνησης -στο 1,05 ευρώ/μετοχή, έναντι 1,20 ευρώ στην προηγούμενη. Όπως είχαν τότε αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του συνεταιρισμού, σε προφορική επικοινωνία που υπήρξε η πλευρά Σαββίδη έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα αποκτήσει τις μετοχές, αρκεί να δοθούν στην ίδια τιμή που είχε προτείνει και στους μικρομετόχους της εταιρείας (1,05 ευρώ/μετοχή.)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact