ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστρέφουν τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Σαββίδη και Κυριακού

Κατατέθηκε τροπολογία από τον Νίκο Παππά

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια με ευρεία πλειοψηφία, η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με την οποία τίθενται οι προϋποθέσεις επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τους υπερθεματιστές στον διαγωνισμό για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, μετά την ανάκληση της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Η ρύθμιση, την οποία εισηγήθηκε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, αφορά στα ποσά που είχαν δοθεί από τους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για την χορήγηση αδειών παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για την μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

Τα ποσά, τα οποία είναι επιστρεπτέα στους υπερθεματιστές της διενεργηθείσας διαδικασίας ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος, παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες, βεβαιωμένες στην φορολογική διοίκηση οφειλές, ή οφειλές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί. Παρακράτηση ή αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με άλλου είδους οφειλές δεν επιτρέπεται.

Ποσά, που μέχρι την έκδοση της ρύθμισης, παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί, δεν επιστρέφονται. Τα υπολειπόμενα ποσά – μετά την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου της εν λόγω ρύθμισης – καθώς και τα ποσά που παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με οφειλές, που δεν τηρούν τους όρους του προηγούμενου εδαφίου, επιστρέφονται στους δικαιούχους.

Για την είσπραξη των επιστρεπτέων ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας. Προγράμματα ρύθμισης οφειλών, που αναβιώνουν συνεπεία της επιστροφής των ποσών του πρώτου εδαφίου, εξακολουθούν να ισχύουν εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτά.

«Ταφόπλακα» του νόμου Παππά, λέει η αντιπολίτευση

Σήμερα είναι η μέρα που έπεσε και η ταφόπλακα του νόμου Παππά, είπαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία πάντως την υπερψήφισαν -πλην της ΧΑ- με το σκεπτικό ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να είναι συνεπές.

Για την τελευταία πράξη του Βατερλώ του νόμου Παππά, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Κατσαφάδος.

«Η κυβέρνηση με τις τακτικές του κ. Παππά είναι εκτεθειμένη στον λαό», ανέφερε ο Μ. Τζελέπης από την ΔΗ.ΣΥ.

«Ήθελες τα και παθές τα», είπε ο Ιω. Σαχινίδης από την Χρυσή Αυγή προς τα κυβερνητικά έδρανα.

«Εμείς ψηφίζουμε να παρακρατηθούν τα χρήματα από τους καναλάρχες, να βλέπαμε όμως αν χρωστούσαν οι εργαζόμενοι, που θα είχαμε κατασχέσεις», είπε ο Ν. Μωραϊτης (ΚΚΕ).

«Πρόκειται για την πράξη τέλους του τυχοδιωκτισμού που επέλεξε η κυβέρνηση τυφλωμένη από αμετροέπεια και αλαζονεία», σχολίασε και ο Σπύρος Δανέλης από το Ποτάμι.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact