ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικό debate Τζανακόπουλου και Κικίλια με αλληλοκατηγορίες

«Στην τελική ευθεία για να διαμορφωθούν οι όροι για μια συμφωνία»

Δίνουμε μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και κάθε δευτερόλεπτο αυτής της μάχης η ΝΔ παίρνει τη θέση του ΔΝΤ, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζακόπουλος στο debate με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Βασίλη Κικίλια στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να διαμορφωθούν οι όροι για μια συμφωνία επισημαίνοντας πως η ΝΔ ποτέ δεν τοποθετήθηκε για τα μέτρα που ζητούσε το ΝΔ και εμείς καταφέρνουμε να τα αποφύγουμε.

Σαφής η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ στον πυρήνα της πολιτικής αντιπαράθεσης δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το ΔΝΤ αποδέχεται μέτρα και αντίμετρα και τις 20 Φεβρουαρίου καταφέραμε να βάλουμε τους άξονες για μια συμφωνία κάνοντας συμβιβασμό κι εμείς και το ΔΝΤ, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας ξεκίνησε με επίθεση, αναφέροντας ότι απευθύνεται, μακριά από επικοινωνιακές τακτικές, στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων και το 1,5 εκατομμύριο των ανθρώπων που ζουν σε φτώχεια»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται, υποστηρίζοντας: «Η κυβέρνηση μιλά για συμφωνία δίχως δημοσιονομική επιβάρυνση, όταν η συμφωνία του Eurogroup μιλά για μέτρα 2% δηλαδή 3,6 δισ., κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση του αφορολόγητου…Ο κ. Τζανακόπουλος έλεγε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση τον Γενάρη».

Παρουσίασε έντυπο με παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού και ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι είναι αδύνατο να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μετά το 2018. Μας υποσχέθηκε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου…Όχι μόνο αντίμετρα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει άγρια φορολόγηση. Η πραγματική οικονομία στενάζει, το τραπεζικό σύστημα αιμορραγεί…».

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι «θέλουν να κρατήσουν την καρέκλα τους και να κάνουν μεγάλη ζωή. Καθυστερούν επίτηδες την διαπραγμάτευση. Κάνουν βόλτες με lear Jet ανά την υφήλιο». Υποστήριξε ακόμη ότι «το 87% αποδοκιμάζει την κυβέρνηση και το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ». Απευθυνόμενος με προς τον κ. Τζανακόπουλο ανέφερε: «Πλησιάζετε μονοψήφιο αριθμό, τόσες πολλές κλούβες των ΜΑΤ γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου πρώτη φορά υπάρχουν». Το 3ο μνημόνιο ήταν αχρείαστο, ήλθε με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη. Στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει την συμφωνία που φέρνει η παρούσα κυβέρνηση απάντησε ότι «θα συζητήσει με τους εταίρους για το πρόγραμμα».

Είπε ακόμη ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα μειώσει την φορολογία των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων, θα μειώσει τις δαπάνες, θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωση των δαπανών του κράτους. Θα κάνει μεταρρυθμίσεις και θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας, δεν είμαστε ίδιοι… Το μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως θα βολέψει ημετέρους». Ο κ. Κικίλιας ρωτούσε επιτακτικά «πότε θα κλείσει η αξιολόγηση;», ενώ υπενθύμισε παλαιότερες υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact