ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξομοιώνονται φορολογικά οι βουλευτές με το σύνολο των πολιτών

Το προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου

Τη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων με όλους τους φορολογούμενους προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Η υφυπουργός είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη, για τον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης των βουλευτών, αλλά η συζήτηση γενικεύθηκε, όταν ο βουλευτής ζήτησε την κατάργηση όλων των βουλευτικών προνομίων.

Η κ. Παπανάτσιου παρουσίασε στοιχεία για τα ισχύοντα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν επί της σημερινής κυβέρνησης, για να υπογραμμίσει ότι υπήρξαν τροποποιήσεις που κατέστησαν δικαιότερη τη φορολογία εισοδήματος των πολιτικών προσώπων με το σύνολο των πολιτών.

«Η εισφορά αλληλεγγύης εξομοιώθηκε με εκείνην που ισχύει για όλους τους φορολογούμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια υφυπουργός και προανήγγειλε ότι «και το ίδιο θα γίνει συνολικά με τη φορολογία των εισοδημάτων τους». Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, σημείωσε, ενσωματώθηκε στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, οι κλίμακες και οι συντελεστές φορολογίας αναμορφώθηκαν με τρόπο που να λαμβάνεται υπ’ όψιν η συνολική επιβάρυνση όλων των φορολογουμένων από τη φορολογία εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Η κ. Παπανάτσιου προσέθεσε ότι η μεταρρύθμιση αυτή, αφορά όλους τους φορολογούμενους και όχι ειδικά τα πρόσωπα που κατέχουν τις συγκεκριμένες δημόσιες θέσεις και υποστήριξε ότι το προηγούμενο σύστημα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (που εισήχθη με τον ν. 3986/2011) ήταν άδικο για όλους τους πολίτες, γιατί ο συντελεστής εισφοράς υπολογιζόταν σε ολόκληρο το εισόδημα και όχι στο κλιμάκιο του εισοδήματος. «Μια μικρή διαφορά στο εισόδημα μεταξύ δύο φορολογουμένων μπορεί να οδηγούσε σε μεγάλη διαφορά στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης» συμπλήρωσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact