ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το «φύγε εσύ, να έρθω εγώ, να γίνω πρωθυπουργός» μεγαλώνει τα μέτρα

«Δεν υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις μας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο»

«Θέλω την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική και λαϊκή υποστήριξη σε μία κυβέρνηση που θα υλοποιήσει επιτέλους μία εθνική γραμμή για τον τόπο», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον realfm 97,8 υπογράμμισε ότι: «Το “φύγε εσύ, να έρθω εγώ, να γίνω πρωθυπουργός” μεγαλώνει τα μέτρα, μεγαλώνει το πακέτο, μεγαλώνει τις δυσκολίες που έχει να συναντήσει μπροστά του ο ελληνικός λαός».

Όσον αφορά στο ποια κόμματα βλέπει να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής και λαϊκής υποστήριξης η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απάντησε: «Οπωσδήποτε τα δύο πρώτα θα πρέπει να συμμετέχουν και να αναλάβουν την ευθύνη τους, τα οποία θα κρίνει ο ελληνικός λαός ποια θα είναι. Εγώ τ’ αφήνω όλα ανοιχτά. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποια θα είναι τα δύο πρώτα κόμματα μετά τις εκλογές που θα αναλάβουν την ευθύνη να βγάλουν με ασφάλεια τη χώρα από την κρίση. Όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των εκλογών. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε εμείς πριν μιλήσει ο ελληνικός λαός».

Στη συνέχεια πρόσθεσε η κ. Γεννηματά: «Εγώ μιλάω σε πλαίσιο αρχής και το πλαίσιο που πρέπει να υπάρξει, για να βγει η χώρα από την κρίση, είναι η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση για να υλοποιηθεί μία εθνική γραμμή και αυτή η εθνική γραμμή δεν μπορεί να είναι παρά μία εναλλακτική πρόταση στα διαρκή μέτρα που φέρνει ο κ. Τσίπρας στην πλάτη του ελληνικού λαού. Εμείς αυτό επεξεργαζόμαστε σήμερα. Τεκμηριώνουμε την πρότασή μας για το σχέδιο “Ελλάδα” που είναι ένα εθνικό σχέδιο που αφορά την ανάπτυξη, το νέο παραγωγικό μοντέλο, πιλοτικά αναπτυξιακά πρότζεκτ σε κάθε περιφέρεια που θα λειτουργήσουν ως ατμομηχανή για να γίνουν οι αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και στην οικονομία και στην φορολογία και στη δικαιοσύνη και στο κοινωνικό κράτος».

Για τις σχέσεις της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τα όσα γράφονται ότι ο ίδιος βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός κόμματος, απάντησε: «Δεν υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις μας. Αυτή τη στιγμή για μένα προτεραιότητα έχει η ενότητα του χώρου. Ο κ. Βενιζέλος είναι ένα ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είναι ο άνθρωπος που κράτησε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό στα πολύ δύσκολα και αυτή τη στιγμή συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια και πρέπει όλοι να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια».

Από την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στον realfm 97,8, ότι υποκινεί αποστασίες βουλευτών του.

«Δεν θα σχολιάσω χυδαιότητες, αλλά νομίζω ο καθένας θα πρέπει να κοιτάζετε στον καθρέφτη και κάποια στιγμή να κάνει την αυτοκριτική του. Δεν κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτά τα πράγματα», απάντησε η κ. Γεννηματά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact