ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE: Θεριεύουν την παραπαιδεία οι εξαγγελίες Τσίπρα

«Η απάντηση στη θρασύτητα του πρωθυπουργού είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μάη»

«Όπως είπε σήμερα και ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “τώρα τρέχει” για να ψηφίσει το 4ο μνημόνιο, που θα κόβει δύο ακόμη συντάξεις, ένα ακόμα μηνιάτικο για όσους έχουν δουλειά, ενώ στην παιδεία θα διατηρήσει μειωμένες τις δαπάνες σε όλες τις βαθμίδες, οι οποίες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αγγίζουν το 70%, με τον κόφτη να περιμένει στη γωνία για νέες μειώσεις», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα.

«Τρέχει (η κυβέρνηση) για να γενικεύσει τη μερική απασχόληση στην εκπαίδευση των χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, να δώσει φθηνούς εργαζόμενους, με την ταμπέλα της μαθητείας, σε εργοδότες που θα επιδοτούνται με ζεστό χρήμα. Τρέχει φυσικά και το “παραμύθιασμα” για τα ακριβά μεταπτυχιακά, που παραμένουν και τη δωρεάν φοίτηση σ’ αυτά, που όμως προϋποθέτει την απλήρωτη εργασία στα ιδρύματα, για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων στα ΤΕΙ που θα βαπτιστούν “αναβάθμιση”, για διετές νηπιαγωγείο που ήδη ισχύει, αλλά δεν εφαρμόζεται, λόγω ελλείψεων σε υποδομές και εκπαιδευτικούς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Όσο για τις εξαγγελίες γύρω από το εθνικό απολυτήριο και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, όχι μόνο δεν χτυπούν την παραπαιδεία, αλλά τη θεριεύουν. Η απάντηση στη θρασύτητα του πρωθυπουργού είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μάη» καταλήγει το ΚΚΕ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact