ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Διαμαρτυρία ενάντια στην ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία [εικόνες]

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τα γραφεία του οργανισμού προς το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που προκήρυξε αντιδρώντας στις εξαγγελίες για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία.

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η οδός Σταδίου, από το ύψος της οδού Πεσματζόγλου.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι αν υλοποιηθούν οι σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας θα οδηγηθούν σε λουκέτο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπου εργάζονται περίπου 1.300 παιδαγωγοί.

Σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει υποχρεωτικά στα νηπιαγωγεία τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) θα σημάνει το τέλος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς που τώρα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα προκαλέσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων».

«Σήμερα, τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών. Η ένταξη των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα Νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 Παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών από το 2005 και μέχρι το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το Ε.Σ.Π.Α. Επίσης, η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και γενικότερα της κυβέρνησης, αφού την εξαγγελία του κ. Κώστα Γαβρόγλου εμφανίστηκε να στηρίζει χθες (σ.σ.: την Τρίτη) και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, είναι μονομερής και αξίζει να σημειωθεί πώς σε κανένα εκπαιδευτικό σύστημα χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου δεν είναι η υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για παιδιά τεσσάρων (4) ετών», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζοντας ότι «με την απόφαση της δε αυτή η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταστρατηγεί τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των Παιδαγωγών και των αποφοίτων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι.,αλλά ταυτόχρονα και να “σπρώχνει” τους γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση, διαλύοντας Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε μία περίοδο που η κοινωνία είναι εξαθλιωμένη από τα συνεχή μνημόνια».

Φωτογραφίες: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact