ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: ​Πρέπει να ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία στο Eurogroup

«H ελληνική κοινωνία να έχει να συγκρίνει μεταξύ δύο περιόδων»

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις, που απορρέουν από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η τελική συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να συνεχίσει σε θετικό δρόμο, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με δηλώσεις του στο σλοβενικό δίκτυο «Večer».

Για την ελληνική κυβέρνηση ο κ. Παπαδημούλης τονίζει πως από την πρώτη μέρα επιχείρησε να προστατεύσει τα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα, που υπέφεραν πολύ από το 2010 και μετά και ο τελικός στόχος της, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι η χώρα να ανακάμψει πλήρως, να προχωρήσει η κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη και να βγει η Ελλάδα από την επιτροπεία».

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές σημειώνει ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τον Σεπτέμβριο του 2019, ώστε «η ελληνική κοινωνία να έχει να συγκρίνει μεταξύ δύο περιόδων: Της περιόδου 2010-14, όπου η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση και τη διαρκή λιτότητα, χωρίς καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, και από την άλλη της περιόδου 2015-19, για την οποία έχουμε ήδη καταγράψει σημαντική πρόοδο». Δηλώνει, μάλιστα, αισιόδοξος πως «όταν οι Έλληνες πολίτες κληθούν να συγκρίνουν αυτές τις δύο περιόδους, θα αντιληφθούν αυτά που καταφέραμε σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και θα μας εμπιστευτούν για να συνεχίσουμε την εφαρμογή της προοδευτικής μας ατζέντας για την Ελλάδα».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπαδημούλης επιτίθεται στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ «κληρονόμησαν» μια χώρα σε βαθύτατη κρίση. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια, άφησαν πίσω τους αμέτρητα σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος κι έναν κρατικό μηχανισμό, που υπέφερε από κακοδιοίκηση και πελατειακές νοοτροπίες. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, την εκπαίδευση και τη δημόσια διοίκηση, που θα έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact