ΚΥΠΡΟΣ

Αγνοείται αεροσκάφος στην Κύπρο – Χάθηκε 15 χλμ. από τουρκική κορβέτα – Φόβοι για κατάρριψη από τους Τούρκους

Αγνοείται από τα ραντάρ μικρό αεροσκάφος το οποίο πετούσε στα ανοιχτά της Κύπρου και εκφράζονται υπόνοιες ότι καταρρίφθηκε από τουρκική κορβέτα η οποία πιθανόν να το θεώρησε εχθρικό στόχο.

Το αεροσκάφος πετούσε σε απόσταση 10-15 χλμ από την τουρκική κορβέτα κλάσης Α-69.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται κάνουν λόγο για ένα Κύπριο πολίτη και έναν Λιβανέζο.

Με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου να σπεύδει στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και πλωτά και εναέρια μέσα έχουν τεθεί σε πλήρη συναγερμό.

Μάλιστα η είδηση έχει ήδη επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές των δύο αεροδρομίων.

Στο μεταξύ, ελικόπτερα κάνουν έρευνες σε μια προσπάθεια εντόπισης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, ενώ, σύντομα αναμένεται ανακοίνωση από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.

Ένα ελικόπτερο AW-139 έχει αποστείλει η Κύπρος μαζί με δύο περιπολικά σκάφη της Ακτοφυλακής, ενώ το Ισραήλ έχει αποστείλει 2 C-130.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε επαγρύπνηση – παρακολούθηση. Ο Αρχηγός της Ε.Φ ενημερώνεται ανελλιπώς ενώ βρίσκεται ήδη στο γραφείο του

Και ο Λίβανος συμμετέχει στην έρευνα για εντοπισμό του μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους με ένα C-130.

Το μικρό εκπαιδευτικό αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες, αναχώρησε γύρω στις 19:00 το βράδυ από τον αερολιμένα Πάφου με κατεύθυνση το Λίβανο.

Νεότερες πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες

——————

00:10

Επιβεβαιώνεται από την Κύπρο ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν στο δικινητήριο Diamond DA42 το οποίο χάθηκε με δύο επιβαίνοντες στις 19:04 από τα ραντάρ, ενώ πετούσε από την Πάφο με κατεύθυνση τη Βηρυτό, στα 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

Τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα. Η τουρκική φρεγάτα TCG Gelibolu (F 493) κλάσης O.H.Perry εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή και είναι εντυπωσιακό ότι δεν συμμετέχει στην έρευνα.

Γίνεται προσπάθεια να ανελκυστούν συντρίμμια τα οποία ελπίζεται να δώσουν απαντήσεις για τα πραγματικά αίτια της πτώσης. Επίσης θα γίνει προσπάθεια να ληφθούν πληροφορίες από τους ρωσικούς δορυφόρους που παρακολουθούν στενά την περιοχή.

Τυχόν εκτόξευση αντιαεροπορικού πυραύλου από την TCG Gelibolu (F 493) κλάσης O.H.Perry θα έχει καταγραφεί οπωσδήποτε

Πηγή: defencenet.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact