ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδοπούλου: Η απόφαση του Eurogroup δίνει προοπτική για ανάπτυξη

«Δεν έφυγε ο κ. Καμμένος από τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τις αρχές και αξίες που είχε»

«Αποσπάσαμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία δεδομένων των συνθηκών. Με ρεαλιστικούς όρους και με σκληρή διαπραγμάτευση πετύχαμε καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που τέθηκε στο τραπέζι στις 22 Μαΐου» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η απόφαση του Eurogroup δίνει μια προοπτική για ανάπτυξη στη χώρα. Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν στο τραπέζι παράλογες αξιώσεις, οι οποίες απετράπησαν και κατά συνέπεια η καθυστέρηση, που υπήρξε, δικαιώνει την κυβέρνηση όσον αφορά το αποτέλεσμα» είπε η κ. Παπαδοπούλου, προσθέτοντας: «Δεν υιοθετήσαμε τη λογική της αντιπολίτευσης για «τόσα μέτρα και άλλα μέτρα»». Διαπίστωσε, δε, «έκδηλη αμηχανία της ΝΔ για το αφήγημά της και την καταστροφολογία της που δεν της βγαίνει».

Έκανε επίσης λόγο για «σαφή δέσμευση ότι με τη λήξη του προγράμματος θα υλοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους, ενώ ήδη εφαρμόζονται τα βραχυπρόθεσμα».

Ως προς τη θέση του ΔΝΤ είπε ότι το Ταμείο, προκειμένου να συμμετέχει είχε θέσει «δυο ζητήματα: α) το δημοσιονομικό με μέτρα που θα τύχουν εφαρμογής από το 2019 και μετά και β) το θέμα της ρύθμισης του χρέους».

«Την ίδια περίοδο αναμένουμε να ξεκινήσει η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Διαμορφώνεται πλέον ένα κλίμα σταθερότητας και μια σαφήνεια στους όρους για τους επενδυτές και δημιουργείται ένας καθαρός διάδρομος για να υπάρχει σταθερότητα στην οικονομία» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα πλεονάσματα υπενθύμισε ότι «ο κ. Σόιμπλε που με τις τωρινές δηλώσεις του έχει φθάσει στο σημείο να παραποιεί τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, μέχρι πρότινος επέμενε για υψηλά πλεονάσματα για 10 χρόνια και τελικά δεν είναι για 10 χρόνια, αλλά μέχρι το 2022».

«Από το 2010 η χώρα μας ζούσε σε ασφυξία και με την ευθύνη όσων τώρα μας επικρίνουν» είπε η κ. Παπαδοπούλου, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «πετύχαμε να υιοθετηθεί η ρήτρα ανάπτυξης με την οποία θα μπορούμε να αποπληρώνουμε με πιο λογικούς όρους το χρέος και να πάρει μια γερή ανάσα η ελληνική οικονομία και πλέον μπαίνουν γερά θεμέλια ώστε να οδηγηθούμε σε αναπτυξιακή πορεία».

Υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα πλέον «από την στιγμή που αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της και μπορεί να προχωρήσει σε έναν αναπτυξιακό διάδρομο, είναι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε σε τάξη το κράτος, να πατάξουμε τη γραφειοκρατία και να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα επιτρέπουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα».

Τέλος, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι «δεν έφυγε ο κ. Καμμένος από τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τις αρχές και αξίες που είχε».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact