ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Βενεζουέλας

Δύο νεαροί διαδηλωτές νεκροί – Για υποκίνηση βίας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Μαδούρο

Για ακόμη μια φορά, χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας, με σκοπό να καταγγείλουν τη «βίαιη καταστολή» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει την ζωή τους 75 άνθρωποι από τις αρχές Απριλίου.

Δύο νεαροί διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα από στρατιωτικά πυρά αυτήν την εβδομάδα στο Καράκας. Με τους θανάτους αυτούς, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε η εισαγγελία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 75 στις 85 ημέρες που διαρκούν οι κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα στις ένοπλες δυνάμεις: θα συνεχίσετε να σκοτώνετε τους πολίτες της Βενεζουέλας ή θα σεβαστείτε το Σύνταγμα;» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Μανουέλ Ολιβάρες, μόλις ξεκίνησε η πορεία στο Καράκας. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τη βάση της πολεμικής αεροπορίας Λα Καρλότα.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης MUD ζήτησε με ανάρτησή του στο Twitter από τους στρατιωτικούς να «κατεβάσουν τα όπλα», αφού απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να διαδηλώσουν σε ολόκληρη την χώρα, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Νταβίντ Βαγενίγια, 23 ετών, σκοτώθηκε την Πέμπτη αφού δέχθηκε 3 σφαίρες στον θώρακα. Ένας σμηνίας της αερονομίας φέρεται να άνοιξε πυρ μπροστά από τη βάση της Λα Καρλότα, σύμφωνα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τοπικά ΜΜΕ. Συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει όταν οι αρχές επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στη διαδήλωση πέταξαν από την πλευρά τους πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Άλλος ένας διαδηλωτής, ο Φαμπιάν Ουρμπίνα, ηλικίας 17 ετών, σκοτώθηκε τη Δευτέρα όταν χτυπήθηκε από σφαίρα, αφού μέλος της Εθνοφρουράς άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών.

Τέσσερις στρατιωτικοί έχουν προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα δύο αυτά περιστατικά, σύμφωνα με τις αρχές.

Από την πλευρά του σε ομιλία του χθες ενώπιον της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να «διασφαλίσουν» ότι «κανένας να μην πεθάνει, ποτέ ξανά».

Εμμέσως, ο Μαδούρο κατηγόρησε επιπλέον τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι υποκινούν τη βία.

* Φωτογραφία αρχείου

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact