ΕΛΛΑΔΑ

Δυο νεκροί στην Αίγινα: Μάζευαν τα δίχτυα και συγκρούστηκαν με την υδροφόρα

Τραγωδία με δύο νεκρούς ψαράδες, 62 και 74 ετών αντίστοιχα, σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, όταν το πλοίο υδροφόρα «Αίγινα» συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης».

Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας. Οι δύο άτυχοι ψαράδες που είναι και αδέλφια, φέρεται ότι εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, καθώς παρά τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους.
 
Ο πλοίαρχος του «Αίγινα»προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου υδροφόρα στο πίσω μέρος.
 
Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση, ενώ τα δύο θύματα ήδη αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας.
 
Το λιμεναρχείο της Αίγινας που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου υδροφόρα προκειμένου να επιθεωρηθεί, ενώ τα 6 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.

Δήμαρχος Αίγινας: Μάλλον δεν ήξεραν κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν
Ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης σε δηλώσεις του μετά το δυστύχημα ανέφερε: «Τα δύο αδέλφια, δύο ψαράδες, μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε… δεν ξέρω, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες».

Ο κ. Μούρτζης, πρόσθεσε αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος: «Δεν τρέχει η υδροφόρα, πηγαίνει πολύ σιγά. Ήταν για να γίνει. Από ό,τι μου λένε, μάλλον δεν ήξεραν κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν».

Φωτογραφία: www.shipfriends.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact