ΚΟΣΜΟΣ

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που παραδέχθηκε την επίθεση στη Φινλανδία

Σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ

Ένας 18χρονος Μαροκινός αιτών άσυλο παραδέχθηκε ότι σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ, στην επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή (18/08) στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας.

Σε μια ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Αμπντεραχμάν Μεκά ομολόγησε ότι πράγματι ήταν εκείνος που πραγματοποίησε την επίθεση, αλλά δεν παραδέχθηκε ότι είχε τρομοκρατικό κίνητρο, δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Κάαρλε Γκουμέρους.

«Ο πελάτης μου παραδέχεται ανθρωποκτονία και τραυματισμούς… Αλλά, με βάση τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει μέχρι τώρα οι ερευνητές, το έγκλημα δεν είχε απαραίτητα τρομοκρατική πρόθεση», δήλωσε ο Γκουμέρους στο πρακτορείο Reuters, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μεκά εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, μετά τον πυροβολισμό του στο πόδι από την Αστυνομία. Το δικαστήριο έδωσε εντολή για την προφυλάκισή του, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του.

Άλλοι τρεις Μαροκινοί άνδρες, που συνελήφθησαν για ενδεχόμενες διασυνδέσεις με την επίθεση, αναμένεται να εμφανιστούν αργότερα σήμερα στο δικαστήριο. Ένας πέμπτος Μαροκινός που είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος, ανέφερε το δικαστήριο. Είναι η πρώτη έρευνα που διεξάγεται στη Φινλανδία για εγκλήματα που φέρεται να σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ο Γκουμέρους είπε πως είναι «αδύνατο να διατυπωθεί μια τελική θέση αυτή τη στιγμή» για το εάν οι επιθέσεις με μαχαίρι είχαν σχέση με την τρομοκρατία. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη αποσαφηνίσει ποιο ρόλο φέρεται να είχαν οι άλλοι τρεις Μαροκινοί, οι οποίοι αρνούνται την εμπλοκή τους στην επίθεση. Όσο γα τον πέμπτο, η Αστυνομία ανέφερε ότι εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact