ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση ετοιμάζει η Άγκυρα στην Κύπρο με «πυρά» και υποβρύχιες συσκευές

Τουρκική άσκηση πάνω στα οικόπεδα 6 και 7

Να ανεβάσει και πάλι το θερμόμετρο της έντασης στην Κύπρο, προσπαθεί η Τουρκία με παράτυπες Navtex που εξέδωσε, επιχειρώντας να δεσμεύσει περιοχή που εμπίπτει σε οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ. Συγκεκριμένα η Άγκυρα προειδοποιεί πως θα προχωρήσει σε άσκηση με πυρά αλλά και πως τουρκικό πολεμικό πλοίο θα ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή, στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από το ελληνικό πεντάγωνο, η περιοχή που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι είναι πάνω στα οικόπεδα 6 και 7 της ΑΟΖ της Κύπρου. Πρόκειται για περιοχή, η δέσμευση της οποίας ουσιαστικά εκτός της αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας απειλεί και τις εταιρείες που βρίσκονται στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

rkjtn

AOZ kypros

Να θυμίσουμε πως την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Κύπρο και την υπεράσπισή της. «Η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να υπερασπισθούμε την Κύπρο, την κυριαρχία της και την απελευθέρωση των εδαφών της», δήλωσε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στο οποίο παρέστη και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

«Ό,τι κάνουμε για την Κύπρο», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, «δεν το κάνουμε μόνο για το νησί αλλά και γιατί είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μείωση της κυριαρχίας της Κύπρου σημαίνει μείωση της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κατά κανένα τρόπο». «Μακαριώτατε, η σκέψη μας είναι στραμμένη στην Κύπρο και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί βοήθεια στο μεγάλο έργο το οποίο έχετε αναλάβει», σημείωσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact