Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έρχεται αύριο Πέμπτη στην Αθήνα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν, η οποία αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις.
Η κυρία Μακρόν θα ακολουθήσει δικό της πρόγραμμα τις δύο ημέρες παραμονής της στην Αθήνα, το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί σε συνεννόηση με τη γαλλική προεδρία.
Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου αναμένεται να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία συνοδευομένη από τη σύζυγο του Προκόπη Παυλόπουλου, Σίσυ, ενώ από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως η κυρία Μακρόν θα συναντηθεί με τη σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόγραμμα της κυρίας Μακρόν περιλαμβάνονται ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Μάλιστα η ίδια φέρεται να έχει ζητήσει να επισκεφθεί την Ακρόπολη. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την Πέμπτη την κυρία Μακρόν θα συνοδεύει η Σίσυ Παυλοπούλου και πιθανότατα θα επισκεφθούν το Βυζαντινό Μουσείο, ενώ την Παρασκευή η Μπριζίτ Μακρόν θα συναντηθεί με την Περιστέρα Μπαζιάνα και αναμένεται να επισκεφθούν το μουσείο της Ακρόπολής. Αν και το επίσημο πρόγραμμα της συζύγου του Γάλλου προέδρου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να έχει προγραμματιστεί και επίσκεψη στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Φυσικά η κυρία Μακρόν θα παρακαθίσει και στο επίσημο δείπνο της προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και το βέβαιο είναι πως θα έχει στραμμένα πάνω της όλα τα βλέμματα.
Δείπνο με συζύγους
Ενδιαφέρον θα έχει και η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Μπριζιτ Τρονιέ με τις συζύγους των Ελλήνων πολιτικών στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του ζεύγους Μακρόν.
Εκεί θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου με τη Σίσσυ Παυλοπούλου, τη Μπέτυ Μπαζιάνα, την Αγγελική Βούτση και τη Μαρέβα Μητσοτάκη.
Η παραπάνω συνάντηση είναι… προβλεπόμενη από το πρωτόκολλο, από ‘κει και ύστερα όμως φαίνεται ότι οι κυρίες Παυλοπούλου και Μπαζιάνα ετοιμάζουν και άλλες “δράσεις” ώστε η σύντροφος του Εμάνουελ Μακρόν να μείνει με τις καλύτερες των εντυπώσεων…
Λεπτομέρειες από το πρόγραμμα
Σύμφωνα με πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας, η πρώτη στάση του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν θα είναι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου όπου ο Γάλλος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι.
Ακολούθως θα πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του θα υποδεχθούν το ζεύγος Μακρόν.
Τα δύο ζευγάρια αμέσως μετά θα μπουν στην αίθουσα διαπιστευτηρίων της προεδρίας όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε επίσημη τελετή θα παρασημοφορήσει – παρουσία της Μπριζίτ Μακρόν – τον Γάλλο ομόλογό του με το ανώτατο παράσημο του Ελληνικού Κράτους, τον μεγαλόσταυρο του Σωτήρος.
Αμέσως μόλις τελειώσει η τελετή υποδοχής η Μπριζίτ Μακρόν συνοδευόμενη από την Περιστέρα Μπαζιάνα την σύζυγο του Πρωθυπουργού θα επισκεφθεί το Ιδρυμα Νιάρχου και την Ακρόπολη. Εν συνεχεία, η Μπριζίτ Μακρόν θα «ενταχθεί» στο πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου και θα μεταβεί στην Πνύκα όπου ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει ομιλία. Οι δυό τους θα επιστρέψουν στο προεδρικό Μέγαρο στις 21:00 όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα τους παραθέσουν επίσημο δείπνο.
Την Παρασκευή, η Μπριζίτ Μακρόν θα επισκεφθεί την Αρχαία αγορά συνοδευόμενη από την σύζυγο του Προκόπη Παυλόπουλου, Σίσσυ Παυλοπούλου.





















