ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Έως 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα

Στα σκαριά τρία νέα προγράμματα ένταξης

Περίπου 25.000 – 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου και δεν υπάγονται σε καθεστώς μετεγκαταστάσεων θα μείνουν οριστικά στην Ελλάδα εκτιμά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Μουζάλας είπε ότι ετοιμάζονται τρία νέα προγράμματα ένταξης με το πρώτο να αφορά νέα καταγραφή, ιδιότητες, απόδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ σε όποιον το δικαιούται, το δεύτερο να αφορά την εγγραφή όλων των παιδιών στα σχολεία και πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών, ενώ το τρίτο αφορά την ένταξη στην εργασία.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας «είχε μόνο θετικά αποτελέσματα», σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς «οποιαδήποτε αστάθεια στην περιοχή δημιουργεί δυσκολίες και κινδύνους και οποιαδήποτε μεταβολή στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας μας θέτει σε εγρήγορση».

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι μέχρι να επιτευχθεί νέα συμφωνία, καθώς εκείνη του Δουβλίνου «έχει πεθάνει», η Ελλάδα προχώρησε στη συμβολική κίνηση, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας, αποδοχής λίγων δεκάδων επιστροφών Δουβλίνου «αποκλειστικά με τις χώρες που μας βοήθησαν, δεχόμενες μέχρι στιγμής 17.000 μετεγκαταστάσεις και 7.000 επανενώσεις (οικογενειών), ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται».

«Το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό θα είχαν προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα αν δεν είχαμε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις αυτών των χωρών» επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο που έχει επιτελεσθεί σε ό,τι αφορά τη στελέχωση και λειτουργία των μηχανισμών υποδοχής και παροχής ασύλου, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι «μέσα από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε το ζήτημα, χωρίς βία, οργανωμένα και με τη δέουσα προσοχή, έχουμε πετύχει να έχουμε σχεδόν μηδενική άνοδο της εγκληματικότητας, η οποία μάλιστα περιορίζεται μέσα στα camps. Τις συμμορίες με τα Καλάσνικοφ και τις για χρόνια γεμάτες πλατείες από εξαθλιωμένους ανθρώπους τις αφήνουμε στο παρελθόν».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact