ΚΟΣΜΟΣ

Νέο «nein» από την Αυστρία στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

«Απολύτως καμία προοπτική για μία πλήρη ένταξη της χώρας»

Σε κάθε ευκαιρία η Αυστρία δηλώνει δια του υπουργού Εξωτερικών της και αρχηγού του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, την άρνησή της στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο Κούρτς σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη, ζήτησε για μια ακόμη φορά την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και την αναστολή της προενταξιακής βοήθειας προς τη χώρα, τονίζοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή του στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για μία επέκταση της Τελωνειακής Ένωσης. Ενόψει των εξελίξεων στην Τουρκία, «όπως για παράδειγμα τη σύλληψη πολλών δημοσιογράφων», ο ίδιος δεν βλέπει «απολύτως καμία προοπτική για μία πλήρη ένταξη της χώρας», τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Στις δηλώσεις του, με αφορμή τη σημερινή ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την κατάσταση στην ΕΕ, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως οι στόχοι της ΕΕ για ειρήνη, ελευθερία και ευημερία είναι τόσο επίκαιροι όσο ποτέ, ωστόσο στο παρελθόν έγιναν συχνά λάθος στροφές και το δημοψήφισμα για το Brexit υπήρξε μία αφύπνιση για όλους και ως εκ τούτου απαιτείται μία αλλαγή προσανατολισμού στην ΕΕ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στην αρχή της επικουρικότητας, η οποία, κατά την άποψή του, πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο και να σημαίνει μία ισχυρότερη Ευρώπη στα μεγάλα ζητήματα, που θα είναι σε θέση να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες της, ο Κουρτς επισήμανε πως «εκείνο που χρειάζεται είναι ο αποφασιστικός αγώνας κατά της τρομοκρατίας και προπάντων η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων», και πως μετά το επιτυχημένο κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων πρέπει να υπάρξει και μία μόνιμη λύση στην κεντρική Διαδρομή της Μεσογείου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact