ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος τίμησε την 28η Οκτωβρίου

Με δοξολογίες, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις η Κύπρος τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η Λευκωσία, με την καθιερωμένη παρέλαση μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής πρεσβείας, στην οποία πήραν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μαθητές, πρόσκοποι, σωματεία και οργανώσεις.

Νωρίτερα, τελέστηκε δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, εξέφρασε λύπη γιατί η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις αλλά και γιατί “η διεθνής κοινότητα δεν έχει εξεύρει εκείνους τους τρόπους που θα την ανακαλέσει στην τάξη”. Ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι οι προκλήσεις δεν θα σταματήσουν το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κύπριος υπουργός επεσήμανε ότι το σημερινό μήνυμα για τον Κυπριακό λαό είναι το μήνυμα του θάρρους με το οποίο θα μπορέσει να υπερβεί τις παρούσες δύσκολες και να προχωρήσει μπροστά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών σχολίασε επίσης την αυριανή συνάντηση με τους ομολόγους του της Αιγύπτου και της Ελλάδας, λέγοντας πως “το γεγονός ότι θα βλέπετε να διεξάγεται μια τριμερής διάσκεψη Αιγύπτου-Ελλάδος- Κύπρου, το γεγονός ότι θα βλέπετε να γίνονται προσπάθειες να αποτελέσουμε τον πυρήνα και το μοντέλο για επέκταση της συνεργασίας με όσες χώρες της περιοχής το επιθυμούν, με στόχο τη σταθερότητα και την ασφάλεια, αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός από μόνο του”.

Εξάλλου, τα πολιτικά κόμματα σε μηνύματα τους υπογράμμισαν την ανάγκη για ενότητα, αντίσταση και αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Επισημαίνουν επίσης ότι οι σημερινές συνθήκες με την τουρκική προκλητικότητα πρέπει να αντιμετωπισθούν με συλλογικότητα και υπευθυνότητα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact