ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μην παρασύρεστε, η απορρύπανση δεν τελειώνει όταν φύγουν οι κάμερες

«Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία»

Στη σκιά της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα τονίζοντας πως: «Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης».

Μάλιστα κάλεσε τους υπουργούς να μην παρασύρονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία, να μην παρασυρόμαστε. Να μιλάμε για την ουσία του προβλήματος και να πάρουμε μέτρα. Το θέμα δεν εξαντλείται ότι θα φύγουν οι κάμερες από τις ακτές», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δημιούργησε αίσθημα ανησυχίας», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη ότι: «Η ουσία με την οποία πρέπει να ασχοληθούμε είναι οι τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων αξιοπλοΐας.

Η απορρύπανση δεν είναι κάτι που πρέπει να το εξαντλήσουμε στις προσπάθειες που γίνονται αυτή την ώρα. Απορρύπανση χρειάζεται το σύστημα ελέγχου της μεταφοράς καυσίμων στη θάλασσα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact