ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την αλλαγή φύλου έρχεται και ο νόμος για ελεύθερη κάνναβη

Η αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς είναι η επόμενη δοκιμασία για τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ είναι ενοχλημένοι με τους αντάρτες βουλευτές που είτε καταψήφισαν άρθρα του νομοσχεδίου για τη διόρθωση φύλου, είτε ήταν απόντες, αλλά και με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που ο καθένας ψήφισε ό,τι ήθελε.

Τώρα στην κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία που θα προκαλέσει εκ νέου τριγμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που θα δίνει το «πράσινο φως» για την καλλιέργεια και την παραγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως αυτή η νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα ενισχύσει το «προοδευτικό της πρόσημο», καθώς βάζει μπροστά την αριστερή ατζέντα. Παράλληλα θα ενισχύσει το προφίλ του πρωθυπουργού, δείχνοντας πως έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κερδίζει τις κοινοβουλευτικές μάχες. Ωστόσο, γνωρίζει επίσης πως θα προκαλέσει και μεγάλες αντιδράσεις, ακόμα και στο εσωτερικό της.

Ερχεται στη Βουλή νόμος για ελεύθερη κάνναβη - Εικόνα1

Νέο «όχι» από τον Κατσίκη

Ηδη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε πως δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο για τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς και αυτό προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση μετρά απώλειες και όλο και πιο συχνά φάνηκε το μέγεθος του ρήγματος που υπάρχει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο Ξανθός προανήγγειλε το νομοσχέδιο για την ινδική κάνναβη

Για τη χρήση της ινδικής κάνναβης σε θεραπευτικούς σκοπούς απάντησε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ξανθός υποστήριξε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει την ευχερή πρόσβαση των πολιτών σε σκευάσματα που περιέχουν κάνναβη και τα οποία έχουν τεκμηριωμένα θεραπευτική ένδειξη για συγκεκριμένες ασθένειες.

Σύμφωνα με το ελληνικό ρυθμιστικό πλαίσιο και μέχρι τις πρόσφατες παρεμβάσεις που προωθήθηκαν με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, η κάνναβη ταξινομούνταν στον Πίνακα Α των ναρκωτικών ουσιών (με βάση την ειδική ταξινόμηση του ΟΗΕ), γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την ιατρική χρήση της, παρά τα επίμονα αιτήματα των ασθενών και μέρους της επιστημονικής κοινότητας.

Ερχεται στη Βουλή νόμος για ελεύθερη κάνναβη - Εικόνα2

Σύμφωνα με όσο ανέφερε ο υπουργός, κρίσιμο και καθοριστικό κριτήριο για την επιλογή αυτής της διαδικασίας ήταν η διασφάλιση της ασφαλούς και σταθερής πρόσβασης των ασθενών στα αναγκαία φάρμακα.

Είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα οι ασθενείς που επέλεγαν τη χρήση προϊόντων κάνναβης για ιατρικούς λόγους βρίσκονταν στη δυσχερή θέση να προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην απαιτούμενη αγωγή με τρόπους μη σύννομους και με τον κίνδυνο της δίωξης για κατοχή και διακίνηση παράνομων ναρκωτικών ουσιών!

Πηγή: iefimerida.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact