ΕΛΛΑΔΑ

Times: Βίαιο παρακλάδι της ΧΑ η οργάνωση «Κρυπτεία» που ανέλαβε την επίθεση στον Αμίρ

Ως μία κλίκα που πιθανόν αποσχίστηκε από τη Χρυσή Αυγή περιγράφουν οι Times την οργάνωση «Κρυπτεία», που ανέλαβε την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ.

Με τηλεφώνημα στο iefimerida, τη Δευτέρα, η αυτοαποκαλούμενη «εθνική αντιστασιακή οργάνωση Κρυπτεία» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του μικρού Αφγανού που βρέθηκε στο επίκεντρο επειδή είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά τελικά του έδωσαν την πινακίδα του σχολείου. Οι δράστες είχαν πετάξει πέτρες και μπουκάλια σε παράθυρο του σπιτιού της οικογένειάς του.

«Θα πολεμήσουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος λαθρομετανάστης, θα χρησιμοποιήσουμε βία, αλύπητα», ανέφεραν στο τηλεφώνημά τους προς το iefimerida. Στην αρχαία Σπάρτη, η Κυπτεία ήταν ένα είδος «μυστικής αστυνομίας» που είχε ως σκοπό την τρομοκράτηση των ειλώτων, για να προλαμβάνονται εξεγέρσεις.

«Η σύγχρονη αναβίωση της οργάνωσης σηματοδοτεί την εμφάνιση της πρώτης ομάδας ακροδεξιών εξτρεμιστών στην Ελλάδα, έπειτα από δεκαετίες ακροαριστερής τρομοκρατικής δραστηριότητας», γράφουν οι Times. Ειδικοί στον τομέα των πληροφοριών, με τους οποίους επικοινώνησε η βρετανική εφημερίδα, υποψιάζονται ότι η «Κρυπτεία» είναι ένα βίαιο παρακλάδι της Χρυσής Αυγής.

«Κορυφαία στελέχη του κόμματος επανειλημμένα έχουν αναφερθεί στην «αναβίωση της Κρυπτείας» σε συγκεντρώσεις από το 2008», αναφέρει το δημοσίευμα, που επισημαίνει ότι παρά τις προσπάθειες του κράτους να αποδυναμωθεί η Χρυσή Αυγή, η Ελληνική Ενωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πρόσφατα ανέφερε ότι έπειτα από χρόνια αδράνειας, στρατολογεί ξανά και εκπαιδεύει ομάδες κατά των μεταναστών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact