ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Πούτιν αντάλλαξαν χειραψία στην σύνοδο κορυφής του APEC

Χειραψία αντάλλαξαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια του γεύματος στην σύνοδο κορυφής των χωρών του APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας Ειρηνικού) παρότι ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση.

Οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν χειραψία κατά την διάρκεια της φωτογράφισης των συμμετεχόντων στην σύνοδο κορυφής. Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος έφθασε λίγο νωρίτερα στο σημείο της φωτογράφησης μαζί με άλλους ηγέτες και ανέβηκε στον βήμα που υπήρχε για τον σκοπό αυτό. Ο Τράμπ ήταν ένας από τους τελευταίους που προσήλθαν στον χώρο της φωτογράφισης και μόλις έφθασε στάθηκε στην δεξιά πλευρά από τον Ρώσο πρόεδρο. Και οι δύο τους χαμογέλασαν και έδωσαν τα χέρια. Ο Τράμπ μάλιστα έβαλε φιλικά το χέρι του στον ώμο του Πούτιν και οι δύο τους αντάλλαξαν κάποιες φράσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η στιγμή της φωτογράφισης υπήρξε η πρώτη ευκαιρία για τους προέδρους της Ρωσίας και των ΗΠΑ να συναντηθούν κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής, και αυτό επειδή στη συνεδρίαση των ηγετών του APEC που είχε προηγηθεί νωρίτερα, όπως επίσης και στην συνάντηση που είχαν με τα μέλη του Επιχειρηματικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δεν παρευρίσκονταν.

Μετά την φωτογράφιση, οι ηγέτες των χωρών του APEC, προχώρησαν προς την διπλανή αίθουσα για να παρακαθίσουν στο γεύμα που τους παρέθεσε ο πρόεδρος του Βιετνάμ ως οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής του APEC. Ωστόσο ο Πούτιν και ο Τραμπ κάθισαν σε διαφορετικά τραπέζια και έτσι δεν είχαν την δυνατότητα να συνεχίσουν την συνομιλία τους.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος, είχε ανακοινώσει ότι δεν είχε προγραμματισθεί να γίνει επίσημη συνάντηση επειδή δεν μπορούσε να εναρμονισθεί με τον πρόγραμμα που είχαν οι δύο ηγέτες κατά την διάρκεια της συνόδους κορυφής.

Σύμφωνα με την παράδοση των συνόδων κορυφής των χωρών μελών του APEC, η φωτογράφιση των αρχηγών κρατών και των συζύγων τους γίνεται με τους ηγέτες να φορούν την παραδοσιακή ενδυμασία της χώρας στην οποία διεξάγεται η σύνοδος κορυφής. Αυτή την φορά στους ηγέτες δόθηκε να φορέσουν το παραδοσιακό μπλε πουκάμισο του Βιετνάμ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact