ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμοι για απεργία οι ένστολοι – Τι συζήτησαν με Τσίπρα


«Αυτό που προωθεί η κυβέρνηση δεν λέγεται εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης. Λέγεται εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας οι ένστολοι θα κάνουν τα επόμενα βήματά τους», δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος 

Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργία εξετάζουν οι αστυνομικοί, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος κατά τη σημερινή διαδήλωση των ενστόλων στο κέντρο της Αθήνας.

«Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, που είναι πέρα για πέρα δίκαια, οι ένστολοι θα κάνουν τα επόμενα βήματά τους για την αντιμετώπιση που αρμόζει σε αυτούς που τους αντιμετωπίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο», ανέφερε σχετικά.

Με ομοσπονδίες ενστόλων συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Το άρθρο 221 πρέπει να αποσυρθεί, δεν είναι απλώς αντιασφαλιστικό, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και για μια ακόμη φορά περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις. Το άρθρο αυτό ακυρώνει συσσωρευμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και περιορίζει την ελευθερία επιλογής των ασφαλισμένων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες ενστόλων, σήμερα στη Βουλή.

«Αυτό που προωθεί η κυβέρνηση δεν λέγεται εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης. Λέγεται εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης. Και, επιπλέον, είναι μια νέα, μετά το PSI,  νομοθετημένη υφαρπαγή των όποιων αποθεματικών απέμειναν στα υγιή ταμεία. Με την εξαΰλωση των συντάξεων και των εφάπαξ στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επιβάλλει αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, που γονάτισαν με το βενιζέλειο PSI και που η ίδια αποτελειώνει με τη μνημονιακή πολιτική της» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι «ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ενστόλων» τονίζοντας ότι «την ίδια στιγμή που εκθειάζει και κολακεύει τους ενστόλους, που τους φέρεται απαξιωτικά, δίνοντάς τους προεκλογικό επίδομα από το δήθεν πλεόνασμα, ενώ τους έχει ήδη κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή σχεδιάζει και ενορχηστρώνει την καταλήστευση των ασφαλιστικών τους ταμείων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση «με την πολιτική της αυτή επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών, κάνοντας ένα ακόμα ρουσφέτι προς το ιδιωτικό κεφάλαιο.  Πριμοδοτεί την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος».

Στη συνάντηση με τις ομοσπονδίες ενστόλων ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς και Σταύρος Κοντονής.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact