Ρεπορτάζ: Γιάννης Συρμαλής
Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και τα σενάρια για το ενδεχόμενο πολέμου των δυο χωρών, δεν μπορεί να αποκλειστεί από αρκετούς.
Το Armyvoice.gr βγήκε στον δρόμο και ρώτησε τους πολίτες για το τι σκέφτονται.
«Δε φοβόμαστε κανέναν Τούρκο, κανέναν Ερντογάν». Αυτά ήταν τα λόγια του 60χρονου Βασίλη, για τον οποίο θα αποτελούσε τιμή οι δυο γιοί του να βρεθούν στο πεδίο της μάχης απέναντι στους «προκλητικούς» Τούρκους.
Φοβούνται οι Έλληνες τον πόλεμο; Η απάντηση των ερωτηθέντων είναι όχι. Άλλωστε οι περισσότεροι θεωρούν πως η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.
Πολλοί όπως ο 24χρονος Νίκος θεωρούν πως: «Είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού της Τουρκίας. Λόγω των αποτυχιών της στο Αφρίν εξάγει κρίση», άλλοι όπως ο 25χρονος Παναγιώτης πιστεύουν ότι: «Οι Τούρκοι θέλουν πίσω τους 8 αξιωματικούς και θα προσπαθήσουν να τους ανταλλάξουν με τους δικούς μας. Θα συνεχίσουν να προκαλούν».
Βέβαια δεν λείπουν και φωνές που ισχυρίζονται πως «πίσω απ’ όλα κρύβονται οι Αμερικανοί», με τον 28χρονο Γιώργο να θεωρεί πως παρά το γεγονός ότι: «οι Τούρκοι μας ζορίζουν πολύ, δεν θα γίνει πόλεμος»
Αν όμως γίνει πόλεμος; Αν κάποια μέρα ξυπνήσουμε από τον ανατριχιαστικό ήχο των σειρήνων;
Οι απαντήσεις των νεαρών μας κάνουν να ανησυχούμε:Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες 1 2





















