ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δίωξη σε Σαββίδη και ΠΑΟΚ, κίνδυνος για υποβιβασμό!

O ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη στον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και στην ΠΑΕ για όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, το οποίο διακόπηκε στο 89ο λεπτό μετά την εισβολή στο γήπεδο του ισχυρού άνδρα του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε μεταξύ άλλων με το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, όπου γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία έδρας και αφαίρεση βαθμών και ο Ιβάν Σαββίδης με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ως και πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

“Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας”.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact