ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός Superfoods – Ερυθρός Αστέρας 91-71

Το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν για τον Παναθηναϊκό ένα από αυτά που έπρεπε οπωσδήποτε να πάρει… Και τα κατάφερε περίφημα, καθώς τον νίκησε με 91-71 την Τρίτη (20/3) στο ΟΑΚΑ, για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, και διατηρεί «ζωντανές» τις ελπίδες του για την κατάληψη της τέταρτης θέσης που χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι« ήταν σοβαροί, έπαιξαν όσο χρειαζόταν και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Σίνγκλετον έφτασαν σε μία άνετη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε εντυπωσιακά στο παρκέ και στο πρώτο πεντάλεπτο βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 15 πόντους διαφορά (19-4). Στη συνέχεια οι αλλαγές του Αλιμπίγιεβιτς – κυρίως ο Όμιτς – από τον πάγκο, βοήθησαν τους Σέρβους οι οποίοι μείωσαν σε 36-32. Κάπου εκεί ο Πασκουάλ έριξε στο παρκέ τον Καλάθη ο οποίος έφτιαξε το παιχνίδι των «πρασίνων», που μπόρεσαν να απομακρυνθούν και πάλι και να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 47-38.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Πασκουάλ βρήκαν ρυθμό χάρις στην πολύ καλή τους άμυνα και μόλις στο 28′ η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +22 (72-50).

Κάπου εκεί οι νταμπλούχοι Ελλάδος χαλάρωσαν, δίνοντας την ευκαιρία στους Σέρβους να μειώσουν σε 80-68 ωστόσο ένα ξέσπασμα του Παππά λίγο πριν από το φινάλε επανέφερε την τάξη, με το 91-71 να είναι το τελικό σκορ.

Εξαιρετικό ματς έκανε ο Σίνγκλετον με 21 πόντους ενώ όλα τα λεφτά ήταν και ο Καλάθης που είχε 5 μοιράζοντας και 10 ασίστ.

Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Νταβίντοβατς με 17 και Όμιτς με 15 αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 47-38, 77-56, 91-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 21 (4/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/3 βολές, 4 ριμπάουντ), Ρίβερς 11 (1/7 τρίποντα), Τζέιμς 9 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Πέιν 2 (9 ριμπάουντ), Παππάς 9, Γκιστ 3 (1/6 σουτ), Βουγιούκας 3, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 17 (7/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 6 κλεψίματα, 4 λάθη), Αντετοκούνμπο 5.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Αλιμπίγιεβιτς): Κέσελ, Νταβίντοβατς 17 (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Λάζιτς 3 (1), Ντόμπριτς 3 (1/8 σουτ), Φελντέιν 6 (2/10 σουτ), Γιάνκοβιτς 5 (7 ριμπάουντ), Ρότσεστι 7 (2/7 σουτ, 6 ασίστ), Όμιτς 15 (6/8 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Λεσόρ 9 (6 ριμπάουντ), Ένις 1, Μπιέλτισα 5.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact