ΚΟΣΜΟΣ

Στο Κίεβο την Πέμπτη ο γγ του ΝΑΤΟ


Την ώρα που μαίνονται οι σφοδρές μάχες στα ανατολικά μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών

Στην Ουκρανία θα βρίσκεται αύριο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν, κατόπιν πρόσκλησης του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, με στόχο την προετοιμασία μιας συνόδου μεταξύ μιας επιτροπής του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας, καθώς δεν είναι μέλος της Συμμαχίας.

Η επίσκεψη του Ράσμουσεν πραγματοποιείται εν μέσω της έντασης που προκαλεί η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της χώρας, ενώ σημειώνονται σφοδρές μάχες στα ανατολικά μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και των φιλορώσων αυτονομιστών κοντά στο προπύργιο των ανταρτών, το Ντονέτσκ. Ταυτοχρόνως, το ΝΑΤΟ ανησυχεί ιδιαίτερα για την παρουσία ισχυρών ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ, ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα αυξήθηκε από τις 12.000 που ήταν στα μέσα Ιουλίου στις 20.000 σήμερα, γεγονός που διαμορφώνει μια «επικίνδυνη κατάσταση», όπως την χαρακτήρισε.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact