ΕΛΛΑΔΑ

Τα τουρκικά ΜΜΕ για την πτώση του Μιράζ

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση

Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Mirage 2000-5 μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ.

Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Mirage 2000-5 στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή. Την είδηση αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ένας Έλληνας πιλότος αγνοείται αφού το αεροπλάνο του Mirage 2000-5 έπεσε στη θάλασσα του Αιγαίου» μεταδίδει στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Επικαλούμενη την ΕΡΤ, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι «το μαχητικό πιστεύεται ότι κατέπεσε κοντά στο νησί της Σκύρου».

Όπως μεταδίδει πάντως το μαχητικό «φέρεται να παρεμπόδισε τουρκικά τζετ».

«Η ΕΡΤ υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος ήταν μέρος της διπλής περιπολίας που παρεμπόδισε τα τουρκικά μαχητικά τζετ» γράφει η Hurriyet.

Στην πτώση του Mirage 2000-5 αναφέρεται και η τουρκική Daily Sabah, επικαλούμενη πηγές από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Η Sabah αναφέρει ότι το μαχητικό επέστρεφε «από περιπολία» στο Αιγαίο. Και προσθέτει ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της συντριβής».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact