ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή δεκάδων άμαχων Τουαρέγκ από τζιχαντιστές στο Μάλι

Ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά

Δεκάδες άμαχοι Τουαρέγκ, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο από τζιχαντιστές στο βορειοανατολικό Μαλί, στα σύνορα με τον Νίγηρα, προκαλώντας φόβους για όξυνση των εντάσεων μεταξύ κοινοτήτων.

Οι σφαγές έλαβαν χώρα σε απομακρυσμένη περιοχή όπου τζιχαντιστές που έχουν ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) υπέστησαν πρόσφατα μεγάλες απώλειες όταν αντιμετώπισαν τη γαλλική δύναμη Μπαρχάν και τον στρατό του Μαλί, που υποστηρίζονται συχνά από δύο ένοπλες ομάδες κυρίως των Τουαρέγκ, τη Gatia και τη MSA.

Οι δυνάμεις του Μαλί και της Γαλλίας έχουν εντείνει την πίεση στις τζιχαντιστικές οργανώσεις τους τελευταίους μήνες ενόψει των προεδρικών εκλογών της 29ης Ιουλίου.

«Υπήρξαν 43 νεκροί σε δύο ημέρες, όλοι άμαχοι, της ίδιας κοινότητας», της Τουαρέγκ Ιντακσαχάκ, δήλωσε σήμερα τηλεφωνικά από τη Μενάκα, μεγάλη πόλη της περιοχής, ο Σιντιγκί Αγκ Χαμάντι, εκπρόσωπος της φυλής, όπως μεταδίδουν AFP και Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι μαχητές μας καταστρέφουν τις βάσεις τους και τους αποδυναμώνουν. Αυτοί έρχονται και επιτίθενται τσάμπα σε αθώους πολίτες», είπε θεωρώντας τις σφαγές αυτές αντίποινα των τζιχαντιστών στα πλήγματα που δέχτηκαν κυρίως από την Ομάδα Αυτοάμυνας Τουαρέγκ Ιμγάντ και τους συμμάχους της (Gatia, που υποστηρίζει τις δυνάμεις του Μπαμακό, και το Κίνημα για τη σωτηρία του Αζουάντ/MSA).

Η MSA επιβεβαίωσε ότι «πληροφορήθηκε με οδύνη τη δολοφονία 43 ανθρώπων της κοινότητας Ιντακσαχάκ κατά τη διάρκεια δύο επιδρομών από ορδές ενόπλων κακοποιών στους καταυλισμούς της Ακλάζ στις 26 Απριλίου και της Αουακάσα στις 27 Απριλίου». Σε ανακοίνωσή της «απευθύνει επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις του Μαλί, του Νίγηρα να θέσουν αμέσως τέλος στα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττονται», αλλά διαβεβαιώνει ότι «δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκφοβισμό».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact