ΚΟΣΜΟΣ

Οι αρχές είχαν παγιδεύσει τα τηλέφωνα του δικηγόρου του Τραμπ

Έβλεπαν ποιος τηλεφωνούσε αλλά… δεν άκουγαν τι έλεγε, σύμφωνα με το NBC News

Οι ομοσπονδιακές αρχές κράταγαν αρχείο των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων των τηλεφωνικών γραμμών του προσωπικού δικηγόρου του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του Μάικλ Κόεν, δεν παρακολουθούσαν τι λεγόταν στις συνδιαλέξεις, μετέδωσε το NBC News, διορθώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ του, κατά το οποίο οι ερευνητές είχαν παγιδεύσει τις γραμμές και άκουγαν όσα συζητούνταν.

«Σε αυτή την περίπτωση, ήταν σε θέση μόνο να βλέπουν ότι κάποιος τηλεφωνούσε σε κάποιον άλλον», όχι να ακούν τι λεγόταν, διευκρίνισε ο ρεπόρτερ του NBC News Τομ Γουίντερ, ο ένας από τους δύο συντάκτες που έγραψαν το αρχικό ρεπορτάζ, το οποίο έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου, μιλώντας στο MSNBC.

Το NBC News ανέφερε ότι η παρακολούθηση των γραμμών του Κόεν είχε αρχίσει πριν από τις εφόδους του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) και την κατάσχεση αρχείων και εγγράφων από τα γραφεία, το δωμάτιο του ξενοδοχείου και το σπίτι του δικηγόρου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, πριν το NBC News διορθώσει το ρεπορτάζ του, ότι δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει όσα μετέδωσε το δίκτυο και πρόσθεσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Τραμπ για το θέμα.

Οι έφοδοι αποτελούσαν μέρος μιας ομοσπονδιακής έρευνας ποινικής φύσης σε βάρος του Κόεν στη Νέα Υόρκη, η οποία εν μέρει συνδέεται με την καταβολή 130.000 δολαρίων που είχε κάνει στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις
ΗΠΑ για να αγοράσει τη σιωπή της όσον αφορά μία σεξουαλική συνέλευση που εκείνη λέει ότι είχε με τον Τραμπ το 2006.

Νωρίτερα, ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι αποπλήρωσε το ποσό στον Κόεν σε μηνιαίες δόσεις, χωρίς να δώσει χρήματα από το ταμείο της προεκλογικής του εκστρατείας, για να τερματίσει τους «ψευδείς» ισχυρισμούς της Ντάνιελς, που κατ’ αυτόν είχαν σκοπό την «εκβίασή του».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact