ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση στρατηγών στις Βρυξέλλες: Τετ α τετ του Έλληνα και του Τούρκου ΓΕΕΘΑ, στην ατζέντα και οι 2 στρατιωτικοί

Η συνάντηση των δύο αρχηγών γίνεται την στιγμή που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι χωρίς την απαγγελία κατηγορίας στις φυλακές της Ανδριανούπολης ενώ παράλληλα η Τουρκία δοκιμάζει τις σχέσεις της με Τελ Αβιβ και Ουάσιγκτον μετά την ανάκληση των πρεσβευτών της στις ΗΠΑ και το Ισραήλ λόγ ωτης αιματοχυσίας στην Παλαιστίνη.

Το ραντεβού των στρατηγών έχει πλούσιο παρασκήνιο καθώς οι δύο κορυφαίοι υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν οι πρώτοι που επιχείρησαν να δώσουν λύση στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Μετά την αποτυχημένη «απαγκίστρωση» κατά τι πρώτες ώρες από τον Ταξίαρχο της Αλεξανδρούπολης που πήγε στην απέναντι πλευρά και γύρισε με άδεια χέρια, ακολούθησε η επικοινωνία Αποστολάκη-Ακάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος στρατηγός ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί πριν του απαντήσει την επόμενη ημέρα.

Το δεύτερο τηλέφωνο άργησε όμως καθώς κατέστη σαφές ότι οι Τουρκικές αρχές επιδίωξαν να αξιοποιήσουν πολιτικά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Επιβεβαίωση της βούλησης αυτής ήταν η ευθεία σύνδεση του θέματος από τον Ερντογάν στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τούσκ  των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στην Αθήνα έχοντας ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Το Τουρκικό «παιχνίδι» με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς φαίνεται πως ήταν και ο λόγος που ο Έλληνας αρχηγός όταν άκουσε τον Τούρκο ομόλογό του να του λέει ότι θα μπορούσαν να συναντηθούν στην Τουρκία να απαντά ότι είναι καλύτερα η συνάντηση των να γίνει σε «ουδέτερο» έδαφος και όχι –παρά την πρόσκληση- στην Τουρκία. Ήταν η ημέρα που ο Χουλουσί Αάρ είχε τηλεφωνήσει στο ΓΕΕΘΑ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πιλότου Μπαλταδώρου που χάθηκε με το Μιράζ που πλοηγούσε, στα νερά του Αιγαίου.

Στην νέα έδρα του ΝΑΤΟ  πάντως κατά το κρίσιμο διήμερο (συνεδριάζει και η στρατιωτική επιτροπή της ΕΕ) οι δύο αξιωματούχοι θα έχουν να πουν και για τους -εν πλω- Τουρκικούς τσαμπουκάδες κοντά στα   Ίμια, όσο και για τις ημέρες του θερινού μορατόριουμ ασκήσεων στο Αιγαίο. Ο φόβος «υπερθέρμανσης» των υδάτων, από το προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία, δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς οι γείτονες βαφτίζουν τις καλοκαιρινές πτήσεις των μαχητικών τους «εκπαίδευση» και όχι άσκηση ώστε έτσι να ξεπερνούν τους περιορισμούς του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ.

Πηγή: iefimerida.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact