ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν οι καταγγελίες από φοιτήτριες για σεξουαλική κακοποίηση από γυναικολόγο πανεπιστημίου

Ο ηλικιωμένος προχωρούσε συχνά σε ανάρμοστες πράξεις

Πέντε πρώην φοιτήτριες του πανεπιστημίου USC κατέθεσαν χθες μήνυση εναντίον του ιδρύματος που βρίσκεται στην Καλιφόρνια επειδή δεν τις προστάτευσε από τον γυναικολόγο που εργαζόταν σε αυτό, τον Τζορτζ Τίνταλ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση, και επειδή δεν αντέδρασε όταν έγιναν οι πρώτες καταγγελίες για τη συμπεριφορά του.

Δύο αγωγές κατατέθηκαν χθες Δευτέρα στο Λος Άντζελες, η πρώτη εξ ονόματος τεσσάρων πρώην φοιτητριών που δεν κατονομάζονται και η δεύτερη από μια γυναίκα της οποίας αναφέρονται μόνο τα αρχικά, Τζ. Σ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γυναικών, ο γυναικολόγος έβαζε τα δάχτυλά του και συχνά ολόκληρο το χέρι του στον κόλπο των ασθενών του χωρίς κανέναν ιατρικό λόγο. Ρωτούσε κάποιες για τις πρώτες σεξουαλικές τους εμπειρίες, έκανε σχόλια για το στήθος ή το δέμα τους, ακόμη και για τα γεννητικά τους όργανα και τις έβαζε να περιμένουν γυμνές μέχρι να τις εξετάσει, κάτι που δεν συνηθίζεται στις ΗΠΑ, όπου οι ασθενείς φορούν χάρτινη ιατρική μπλούζα.

Στην πρώτη αγωγή κατηγορείται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το University of Southern California ότι δεν αντέδρασε μετά τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον του 71χρονου Τίνταλ και προσπάθησε «να αποκρύψει τις μυριάδες καταγγελίες των φοιτητριών του για να προστατεύσεις τη φήμη του και για οικονομικούς λόγους».

Σύμφωνα με τον Τζον Μάνλι, δικηγόρο των τεσσάρων εναγουσών, 200 πρώην φοιτήτριες του USC έχουν επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή που έχει ανοίξει για να γίνονται καταγγελίες εναντίον του πρώην γυναικολόγου, ο οποίος κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Βάσει της δεύτερης καταγγελίας, «ασθενείς και εργαζόμενοι» είχαν καταγγείλει τη συμπεριφορά του γυναικολόγου του ιατρικού κέντρου του USC στη διεύθυνση του πανεπιστημίου χωρίς να γίνει τίποτε και χωρίς να ενημερωθεί ο Ιατρικός Σύλλογος της Καλιφόρνιας για τη συμπεριφορά του». Ο Σύλλογος ενημερώθηκε τον Φεβρουάριο και το πανεπιστήμιο έθεσε σι διαθεσιμότητα τον γυναικολόγο μόλις 2017.

Ο πρύτανης του USC, ο Μαξ Νίκιας, είχε καταγγείλει σε επιστολή του προς τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο ότι εσωτερική έρευνα που διεξήχθη το 2016 για τον γιατρό Τίνταλ «αποκάλυψε ότι υπήρχαν καταγγελίες στο παρελθόν και ο πρώην διευθυντής του ιατρικού κέντρου αποφάσισε να τις διευθετήσει ανεξάρτητα».

Καταγγελίες για ρατσιστικά σχόλια που είχε κάνει ο Τίνταλ το 2013 είχαν υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του πανεπιστημίου, η οποία όμως «δεν εντόπισε συγκεκριμένα στοιχεία ότι παραβίασε την ισχύουσα πολιτική».

Τότε μια νοσοκόμα, εξοργισμένη από την αδράνεια του πανεπιστημίου, προσέφυγε στην υπηρεσία πρόληψης βιασμών το 2016 και τελικά η διεύθυνση του USC έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Τίνταλ, προτού τερματίσει το συμβόλαιό του τον Ιούνιο του 2017.

Αρχικά ο γυναικολόγος είχε δηλώσει ότι θα πάρει σύνταξη, όμως στις αρχές του έτους ζήτησε να πάρει πίσω τη θέση του, απειλώντας να ασκήσει αγωγή στο πανεπιστήμιο, το οποίο ενημέρωσε τον Ιατρικό Σύλλογο Καλιφόρνιας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact