ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα στους γαλλικούς σιδηρόδρομους για τις αλλαγές που θέλει ο Μακρόν

Καταψήφισαν σε εσωτερική ψηφοφορία το σχέδιο οι εργαζόμενοι

Το 95% του συνόλου των σιδηροδρομικών λέει «όχι» στην προτεινόμενη από τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν μεταρρύθμιση της εταιρείας SNCF, όπως έδεθξε εσωτερικό δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα το 94,97% των ψηφισάντων απέρριψε το σχέδιο μεταρύθμισης, διευκρίνισε ο Λοράν Μπρεν, γενικός γραμματέας της οργάνωσης των σιδηροδρομικών της CGT (CGT Cheminots), σε συνέντευξη Τύπου.

Η συμμετοχή σ’ αυτή την εσωτερική ψηφοφορία, η οποία άρχισε στις 14 Μαΐου και δεν έχει νομική ισχύ, έφθασε το 61,15%, πρόσθεσε. «Η ψηφοφορία αυτή φανερώνει πλήρη δυσπιστία προς τη διοίκηση της SNCF», δήλωσε ο Μπρεν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο επικεφαλής της SNCF Γκιγιόμ Πεπί έχει υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση, δηλωμένος στόχος της οποίας είναι η δημιουργία μιας πιο λιτής SNCF με καλύτερη σχέση κόστους-απόδοσης, που να μπορεί να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό όταν τερματισθεί το μονοπώλιό της βάσει των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των σιδηροδρομικών έρχεται την ώρα που στην επιχείρηση πραγματοποιείται σήμερα η 21η απεργιακή κινητοποίηση από την αρχή Απριλίου και η αρμόδια επιτροπή της γαλλικής Γερουσίας εξετάζει το νομοσχέδιο της σιδηροδρομικής μεταρρύθμισης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact