ΚΟΣΜΟΣ

Απέραντο γαλάζιο στην αγαπημένη παραλία του Αλ Καπόνε

Ειδυλλιακές εικόνες στο μεγαλύτερο θέρετρο της Καραϊβικής

Μια ατελείωτη παραλία που εκτείνεται σε δέκα χιλιόμετρα, όπου ο Αλ Καπόνε διοργάνωνε πάρτι που τελείωναν, αφότου ο ήλιος είχε ανέβει στο υψηλότερο του σημείο.

Το Βαραδέρο είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της Καραϊβικής και βρίσκεται 140 χλμ. ανατολικά της Αβάνα στο τέλος της Via Blanca, στην επαρχία Ματάνζας. Οι πλούσιες οικογένειες του Καρδένας άρχισαν να χτίζουν επαύλεις στις αρχές του αιώνα και οι κάτοικοι της Αβάνας σύντομα ακολούθησαν το παράδειγμά τους.

Απέχει μόλις λίγες ώρες από την πρωτεύουσα της Κούβας και φημολογείται ότι έχει την καλύτερη παραλία της Καραϊβικής. Η λευκή άμμος, τα καταγάλανα νερά και ο ζεστός ήλιος υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες. Το μικρό χωριουδάκι έχει πολλά μαγαζιά που πουλάνε διάφορα σουβενίρ, πούρα Αβάνας και ρούμι.

Υπάρχουν 23 σημεία για καταδύσεις, κατά μήκος της βόρειας ακτής και ο βυθός είναι ακόμη πιο συναρπαστικός γύρω από τα δέκα περίπου ακατοίκητα νησάκια, έξω από τις ακτές του γνωστού θέρετρου. Τα νερά φιλοξενούν έναν εξαιρετικό κοραλλιογενή ύφαλο, όπου μπορεί κανείς να φτάσει με σκάφος, πηγαίνοντας προς το Κάγιο Λιμπερτάδ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το πάρκο Χοσόνε, ένα κτήμα του 1940 στην καρδιά της πόλης. Σε απόσταση 140 χλμ. από το Βαραδέρο ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά το παραδοσιακό ινδιάνικο χωριό Γουαμά, μέσα σε έναν προστατευμένο βιότοπο στη χερσόνησο Ζαπάτα. Ακόμη, τη μεγαλύτερη φάρμα εκτροφής κροκοδείλων στην Κούβα, καθώς και την παραλία Χιρόν.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

dgbdΒαραδέρο/ Κούβα

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Πέσο Κούβας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,18 πέσο)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μόντρεαλ είναι 15 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 18 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου και Φρανκφούρτης.

482647081 566085631 85252645 730129885 81872851 1030441534 453740728

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact