ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία θεωρεί «καλό μήνυμα» την απόφαση του Eurogroup

Την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα επισημαίνει η εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Την ολοκλήρωση του τελευταίου από τα προγράμματα βοήθειας, τα οποία είχαν καταστεί αναγκαία στην κρίση, επισημαίνει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Ουλρίκε Ντέμερ, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας και τον «μεγάλο βαθμό αλληλεγγύης» που έδειξαν οι Ευρωπαίοι εταίροι για να υποστηρίξουν την Αθήνα σε αυτή την πορεία.

Η εκπρόσωπος χαρακτήρισε την απόφαση «καλό μήνυμα» για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και έκανε λόγο για «σημαντικές προσπάθειες» που κατέβαλε η Ελλάδα στο πλαίσιο των προγραμμάτων.

«Με τα βήματα που συμφωνήθηκαν χθες ολοκληρώνεται μετά από οκτώ χρόνια το τελευταίο των προγραμμάτων βοήθειας, τα οποία είχαν καταστεί αναγκαία στην κρίση. Και αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Αυτά τα προγράμματα ήταν σημαντικά, για να βοηθήσουν τις χώρες στην επιστροφή σε βιώσιμη δημοσιονομική κατάσταση και στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα και προκειμένου να εξασφαλίσουν και την σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της» σημείωσε η Ντέμερ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Ελλάδα» συνέχισε «κατέβαλε σε αυτό το πλαίσιο σημαντικές προσπάθειες, έθεσε υπό έλεγχο τις δαπάνες της, έκανε μεταρρυθμίσεις ώστε να επιστρέψει ιδίως με αυτόν τον τρόπο σε οικονομική ανάπτυξη. Οι εταίροι στην Ευρωζώνη, δηλαδή όλα τα μέλη του ευρώ, έδειξαν σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και με το ΔΝΤ επανειλημμένα έναν μεγάλο βαθμό αλληλεγγύης για να υποστηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την πορεία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact