ΚΟΣΜΟΣ

Le Monde: Επικράτηση του Πούτιν έναντι του Τραμπ στο Ελσίνκι

Το σχόλιο της γαλλικής εφημερίδας για τη συνάντηση κορυφής

Με τον τίτλο «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κυριαρχεί στη συνάντηση του Ελσίνκι απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ» σχολιάζει η εφημερίδα Le Monde τη σημερινή συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών.

«Μια σχέση επί ίσοις όροις φαίνεται ότι αλίευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν» από τις συνομιλίες του με τον Τραμπ, επισημαίνει η εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας «πολύ φιλική» την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο πρόεδροι το απόγευμα.

Η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Τραμπ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του σε μια βίαιη επίθεση εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του και των μέσων ενημέρωσης, τα οποία θεωρεί ότι συνολικά διάκεινται εχθρικά απέναντι στην προσέγγιση με τη Ρωσία, την οποία επιθυμούσε ο ίδιος.

«Τα συγχαρητήριά του προς τον συνομιλητή του για την οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ολοκληρώθηκε χθες, ξεχρεώθηκαν με μια μπάλα που του έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και την οποία ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποσχέθηκε να την εμπιστευτεί στον γιο του, Μπάρον, μεγάλο λάτρη του αθλήματος», συνεχίζει.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα θέματα στα οποία αναμένει μια αισθητή βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών που, όπως υπενθύμισε, δεν είναι μόνο πυρηνικές δυνάμεις αλλά και κυρίαρχες στον τομέα της ενέργειας – υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την άποψή του περί ισότητας μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν ήταν επίσης ο πρώτος που αναφέρθηκε στο πιο ευαίσθητο ζήτημα: στη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση και πρότεινε, στο θέμα αυτό, μια συνεργασία των δύο χωρών. Όταν ρωτήθηκε με τη σειρά του ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την εντύπωση ότι συμφωνεί πλήρως, προσθέτει η εφημερίδα όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact