ΚΟΣΜΟΣ

Απαγορεύονται στα σχολεία του Ισραήλ οργανώσεις που επικρίνουν κυβέρνηση και στρατό

Πέρασε από τη βουλή ο αμφιλεγόμενος Νόμος που για τους επικριτές του είναι «πλήγμα στις δημοκρατικές αξίες»

Η Κνεσέτ πέρασε χθες ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στην ισραηλινή κυβέρνηση να απαγορεύει σε οργανώσεις επικριτικές της κυβερνητικής πολιτικής ενάντια στους Παλαιστινίους να εισέρχονται σε ισραηλινά σχολεία και να μιλούν σε μαθητές.

Επικριτές του νόμου, που ψηφίστηκε με 43 ψήφους υπέρ και 24 κατά στο ισραηλινό κοινοβούλιο των 120 εδρών, δηλώνουν ότι ο νόμος επιφέρει πλήγμα στον πυρήνα των δημοκρατικών αξιών, όπως την ελεύθερη έκφραση και αποτελεί μέρος της απόπειρας της ισραηλινής κυβέρνησης να απονομιμοποιήσει τις οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η τροποποίηση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας δίνει νέες εξουσίες στον υπουργό Παιδείας Ναφτάλι Μπενέτ, τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Εβραϊκός Οίκος, ώστε να δίνει εντολή στα σχολεία να απαγορεύουν σε συγκεκριμένες οργανώσεις να δίνουν διαλέξεις στους μαθητές.

Η νομοθεσία έχει χαρακτηριστεί «Breaking the Silence» (Σπάζοντας τη Σιωπή), μια αναφορά στο όνομα ισραηλινής οργάνωσης που συλλέγει και δημοσιεύει μαρτυρίες από βετεράνους Ισραηλινούς σχετικά με τη μεταχείριση των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τις συγκρούσεις στη Γάζα.

Ο Μπένετ έχει επικρίνει την οργάνωση μαζί με άλλους ακροδεξιούς πολιτικούς που κατηγορούν την οργάνωση ότι βλάπτει την εικόνα του Ισραήλ στο εξωτερικό και θέτει σε κίνδυνο στρατιώτες και αξιωματούχους.

«Όποιος περιπλανιέται σε όλο τον κόσμο και επιτίθεται σε στρατιώτες του IDF (Δυνάμεις Ισραηλινής Άμυνας), δεν θα εισέρχεται σε σχολείο», δήλωσε ο Μπένετ.

Η οργάνωση Breaking the Silence τονίζει ότι ο νόμος θεσπίστηκε για να αποδυναμώσει την ίδια αλλά και άλλες ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων.

«Αυτό έχει να κάνει στην πραγματικότητα με μια προσπάθεια να φιμώσουν και να συγκαλύψουν όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα εδάφη τα τελευταία 51 χρόνια» δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο επικεφαλής της οργάνωσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact