ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζει να μποϊκοτάρει τη Eurovision η Τουρκία

Δεν μπορούν τα παιδιά μας να βλέπουν άντρες να φοράνε φούστες, τόνισε ο πρόεδρος της δημόσιας τουρκικής Τηλεόρασης

Η Τουρκία, η οποία μποϊκοτάρει τη Eurovision από το 2012, δεν θα μετάσχει στην επόμενη διοργάνωσή της εκτιμώντας ότι ο διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού είναι ακατάλληλος για το νεαρό κοινό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημόσιας Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (TRT) Ιμπραχίμ Ερέν.

«Δεν σκοπεύουμε να μετάσχουμε στον διαγωνισμό», τόνισε ο Ερέν σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύει η εφημερίδα Hurriyet.

«Ως δημόσιο δίκτυο, δεν μπορούμε να κάνουμε απευθείας μετάδοση στις 21.00, μια ώρα που τα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση, έναν Αυστριακό που έχει γένια και ταυτόχρονα φορά φούστα, ο οποίος δηλώνει τόσο άνδρας όσο και γυναίκα», αιτιολόγησε.

Ο Ερέν αναφερόταν σαφώς στη drag queen Κοντσίτα Βουρστ από την Αυστρία που κέρδισε στη Eurovision το 2014.

«Το είπαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), ‘έχετε αποκλίνει από τις αξίες σας’«, συνέχισε ο Ερέν. «Όταν αυτό θα διορθωθεί, θα επιστρέψουμε στη Eurovision».

Το 2019 η Eurovision αναμένεται να διεξαχθεί στο Ισραήλ, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τη Νέτα Μπαρτζιλάι, τη νικήτρια του 63ου διαγωνισμού τον Μάιο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Η τουρκική δημόσια τηλεόραση είχε κλείσει κατάμουτρα την πόρτα του διαγωνισμού της Eurovision το 2012, επικαλούμενη χαμηλή τηλεθέαση και την αποδοκιμασία της για τους ισχύοντες κανόνες ψηφοφορίας οι οποίοι, κατά την άποψή της, δεν έδιναν αρκετό ποσοστό στην επιλογή του κοινού.

Μεταξύ άλλων επικρίσεων, η Τουρκία εξέφραζε δυσαρέσκεια επίσημα για ένα σύστημα που, από το 2009, έδινε συστηματικά στους πέντε μεγαλύτερους οικονομικούς συντελεστές της διοργάνωσης (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία) μια θέση στον τελικό, ανεξάρτητα από την ποιότητα της καλλιτεχνικής παρουσίας των εκπροσώπων τους.

Αλλά, περισσότερο από ένα πρόβλημα διοργάνωσης, για την τουρκική απόφαση μέτρησε –σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η γνώμη των ισλαμοσυντηρητικών αρχών που θεωρούν ότι ο διαγωνισμός παρουσιάζει έναν «ηθικό» ξεπεσμό.

Η αποχώρηση της Τουρκίας έγινε αφότου η Σουηδία, η χώρα που διοργάνωσε τον διαγωνισμό το 2013, είχε μεταδώσει τις εικόνες δύο σουηδών χορευτών που φιλιούνταν στις πρόβες.

Η Τουρκία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2003 στη Ρίγα της Λετονίας χάρη στην τραγουδίστριά της Σερτάμπ Ερενέρ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact