ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτιο θρίλερ στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών

Τις ώρες αγωνίες που έζησε περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβάτης του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε γκαράζ του οποίου ξέσπασε φωτιά τα μεσάνυχτα ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Ύδρας.

«Κοιμόμουν στην καμπίνα και ξαφνικά χτύπησε συναγερμός και είπε ο καπετάνιος να πάμε όλοι πάνω στο κατάστρωμα. Εγώ δεν το άκουσα και με ξύπνησε η διπλανή μου στην καμπίνα και μου είπε ότι καίγεται το πλοίο», είπε χαρακτηριστικά.

«Ανεβήκαμε αμέσως αλλά είχε παντού καπνό και στο κατάστρωμα, τα μωρά έκλαιγαν, τα σκυλιά γάβγιζαν, άλλοι φώναζαν καιγόμαστε, άλλοι ήταν πιο ψύχραιμοι το πλήρωμα προσπαθούσε να μας καθησυχάσει λέγοντας μας να κάνουμε υπομονή», είπε επίσης.

Μία άλλη επιβάτης του πλοίου δήλωσε ότι «ήμασταν στη ντίσκο του πλοίου και είπαμε να βγούμε λίγο έξω, τότε αισθανθήκαμε τη μυρωδιά σαν να καίγεται λάστιχο. Μας είπαν ότι είναι μια εστία φωτιάς και ότι είναι υπό έλεγχο και μας είπαν να συγκεντρωθούμε εξωτερικά της ντίσκο, βάλαμε όλοι σωσίβια. Μας έβγαλαν έξω από τη ντίσκο στον 9ο όροφο, δεν είχαμε πανικό γιατί το πλήρωμα ήταν πολύ εκπαιδευμένο μας είπαν να μην αγχωθούμε και μας ενημέρωναν διαρκώς. Κατά την έξοδο υπήρξε μια σύγχυση αλλά σε γενικές γραμμές ήταν όλα πολύ οργανωμένα. Υπήρχαν και άλλα πλοία κοντά μας και αισθανθήκαμε καλύτερα. Ο καπνός ήταν πολύ έντονος βοηθήσαμε και άτομα με μικρά παιδάκια», σημείωσε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το πλήρωμα ήταν σε ετοιμότητα και για το ενδεχόμενο να κατεβάσουν και τις σωσίβιες λέμβους», το οποίο ωστόσο στο τέλος δεν κρίθηκε αναγκαίο.

«Τρομάξαμε όλοι, δόξα τω Θεώ βγήκαμε γεροί» είπε μια κυρία στις 05:30, την ώρα που έβγαινε από το πλοίο

Σημειώνεται ότι η αποβίβαση των 875 επιβατών του πλοίου ολοκληρώθηκε με ασφάλεια λίγο μετά τις επτά το πρωί.

Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.

Το χρονικό της απίστευτης περιπέτειας

Το «Ελ. Βενιζέλος» απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 22:00, προς εκτέλεση του καθιερωμένου δρομολογίου του προς Χανιά.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε φωτιά σε φορτηγό στο γκαράζ No4, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου, με αποτέλεσμα να επιστρέψει εσπευσμένα στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο είχε στο γκαράζ 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Αμέσως δόθηκε εντολή όλοι οι επιβάτες να ανέβουν στα επάνω καταστρώματα για περισσότερη ασφάλεια, ενώ το πλήρωμα καθησύχασε τους επιβάτες ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ένας από τους επιβάτες που έζησαν το θρίλερ με τη φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» περιέγραψε στο Twitter τις δραματικές στιγμές.

Ο χρήστης με το όνομα Σπύρος έγραψε ότι «Μας μεταφέρανε όλους από την αριστερή πλευρά του πλοίου. Δεν μας είπαν γιατί».

Νωρίτερα, «ελεγχόμενη» είχαν χαρακτηρίσει ανώτεροι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος την κατάσταση στο πλοίο, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί στο ΑΠΕ, δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν θα χρειαστεί εκκένωση του «Ελευθέριος Βενιζέλος», αν και όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα.

Στο γκαράζ εξακολουθεί να γίνεται πυρόσβεση με τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας ενώ η φωτιά, σύμφωνα με το πλήρωμα, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τα επιβατικά/οχηματαγωγά πλοία «Blue Horizon» και «Κνωσός Παλλάς», 9 σκάφη του Λιμενικού καθώς και η φρεγάτα Λήμνος.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε σε φορτηγό, αλλά κατά δήλωση του Πλοιάρχου λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου και κατασβέστηκε.

Όταν εκδηλώθηκε η φωτιά το πλοίο βρισκόταν 32 ναυτικά μίλια νότια του Πειραιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν άμεσα στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας τα οποία αναμένεται να μεριμνήσουν για όλους τους επιβάτες και τα οχήματά τους.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο υπουργείο Ναυτιλίας ήταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και το επιτελείο του αρχηγείου του λιμενικού σώματος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact