ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικό επεισόδιο Κοτζιά – Τσαβούσογλου

«Εμείς δεν θα δώσουμε ποτέ άδεια να είναι στα εδάφη μας άνθρωποι που εποφθαλμιούν και χαρακτηρίζονται προδότες από την Ελλάδα, δεν θα φιλοξενήσουμε ποτέ τους πραξικοπηματίες, τους επίδοξους πραξικοπηματίες, ή τους τρομοκράτες», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Κοτζιά, λίγο πριν από τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε λέγοντας, “εμείς δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες”.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού κτιρίου, στην προκυμαία της Σμύρνης, όπου επέστρεψε έπειτα από χρόνια το Προξενείο της Ελλάδας, μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών.

Το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν θετικό, όμως δεν έλειψαν οι ανταλλαγές αιχμών.

Επίσης, τη στιγμή των εγκαινίων, πάνω από την προκυμαία της Σμύρνης πέταξαν τουρκικά μαχητικά, σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εκκωφαντικού ήχου, τόσο έντονου που διεκόπη η τελετή.

«Ακούω φασαρία», σχολίασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε πως «φασαρία κάνουν αυτοί που δεν θέλουν τις συμφωνίες».

Πηγή:ant1news.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact