ΚΟΣΜΟΣ

Την Τουρκία επισκέπτεται ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Θα έχει συνάντηση και με τον Ταγίπ Ερντογάν

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία αρχίζει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Άγκυρα.

Ο Μάας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και με τον πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας επιδιώκει την επαναπροσέγγιση με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεσούσης της έντασης στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, που οφείλεται σε διάφορα ζητήματα, με τη δίκη του Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα να έχει περάσει το τελευταίο διάστημα στο πρώτο πλάνο, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η διπλωματική διένεξη με την Ουάσινγκτον έχει πυροδοτήσει εξάλλου νομισματική και οικονομική κρίση. Η τουρκική λίρα έχει χάσει το 40% της αξίας της έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.

Η διήμερη επίσκεψη του Μάας έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει της επίσκεψης του Ερντογάν στη Γερμανία (28η-29η Σεπτεμβρίου). Η Άγκυρα θέλει να εξασφαλίσει πολιτική- και πιθανόν οικονομική- στήριξη από το Βερολίνο.

Την Πέμπτη, οι Μάας και Τσαβούσογλου σχεδιάζουν να παραστούν στην τελετή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς σε μια γερμανική σχολή που γιορτάζει φέτος 150 χρόνια λειτουργίας.

Ο Μάας τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι η διμερής σχέση με την Τουρκία θα μπορέσει να εξομαλυνθεί μόνο αφού αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι Γερμανοί πολίτες που παραμένουν έγκλειστοι σε τουρκικές φυλακές. Οι γερμανοτουρκικές σχέσεις διαταράχθηκαν μεταξύ άλλων εξαιτίας σειράς συλλήψεων Γερμανών μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 και εν μέσω του κύματος εκκαθαρίσεων και συλλήψεων που ακολούθησε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact