ΚΟΣΜΟΣ

Παραδοχή Όρμπαν ότι το κόμμα του πιθανότατα θα αποχωρήσει από το ΕΛΚ

Παραδοχή Όρμπαν ότι το κόμμα του πιθανότατα θα αποχωρήσει

Τις αυξημένες πιθανότητες που συγκεντρώνει η περίπτωση το Fidesz να αποχωρήσει από τις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραδέχθηκε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν.

Η τοποθέτηση αυτή ήρθε εν μέσω της διαμάχης που έχει ξεσπάσει, με αφορμή ένα άρθρο της βασικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας της Ουγγαρίας, Magyar Nemzet, που καλούσε εκείνον και το κόμμα του να αποχωρήσουν από την πολιτική ομάδα των συντηρητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το ζήτημα πιθανόν θα καταλήξει με το Fidesz να τοποθετείται, όχι εντός, αλλά εκτός του ΕΛΚ. Αν χρειαστεί να ξεκινήσουμε κάτι νέο… τότε προφανώς ο πρώτος τόπος για τη διεξαγωγή συνομιλιών θα είναι στην Πολωνία», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στο Κρατικό Ραδιόφωνο.

Χθες, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Fidesz είχε δηλώσει ότι το κόμμα επιθυμεί να παραμείνει στο ΕΛΚ. «Το Fidesz είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θέλει να παραμείνει μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», επισήμανε ο προσωπάρχης του Όρμπαν, Γκέργκελι Γκούλιας, σε συνέντευξη Τύπου και σε απάντησή του σε ερώτηση σχετικά με το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Η Magyar Nemzet στο άρθρο της επισήμανε ότι το κόμμα του Όρμπαν έχει εγκαταλείψει τις ιδρυτικές του αξίες και «δεν διαφέρει από τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους».

«Έχει έρθει η ώρα το Fidesz να σταματήσει τα ντροπιαστικά παζάρια με το ΕΛΚ», ανέφερε η εφημερίδα στο κεντρικό της άρθρο. «Το ΕΛΚ δεν είναι πλέον το κόμμα του Χέλμουτ Κολ», προσέθετε σχετικά.

Ο Ορμπάν έχει δηλώσει ότι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας είχε καλέσει το Fidesz να ενταχθεί στο ΕΛΚ. Σύμφωνα με την εφημερίδα και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κόμμα του πρέπει να συμμαχήσει με τους Ευρωπαίους εθνικιστές.

Το ΕΛΚ πρόκειται να συζητήσει στις 20 Μαρτίου το ενδεχόμενο αποκλεισμού του κόμματος του Fidesz.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact