ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Νέα Ζηλανδία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες: Είδα εκτελούν παιδιά, είχα πτώματα πάνω μου [εικόνες]

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα του Κράιστσερτς με το μακελειό στην Νέα Ζηλανδία όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, όταν δράστες μπήκαν με όπλα μέσα στον ιερό χώρο και άρχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα.

Μάλιστα η μία επίθεση μεταδόθηκε live στο facebook, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4 συλλήψεις.

Πέρα από τα βίντεο και τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, συγκλονίζουν επίσης και όλα όσα είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες στα τοπικά μέσα, οι οποίοι κατάφεραν και γλίτωσαν από τους μανιακούς δράστες από καθαρή τύχη.

Οι διασωθέντες μετά το Μακελειό στην Νέα Ζηλανδία

Συγκεκριμένα όπως λέει Μοχάμεντ Ναζίρ οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν περίπου στις 13:45 το μεσημέρι.

«Στην δεύτερη βολή του δράση άρχισα να τρέχω, ενώ πολλοί άνθρωποι έπεσαν στο πάτωμα. Ο δράστης ήταν στην μπροστινή πόρτα και εγώ έτρεξα και κρύφτηκα πίσω από το τζαμί. Βρήκα την δύναμη και κάλεσα την αστυνομία, αλλά έκανε πολύ ώρα να έρθει.

Ο Ναζίρ πρόσθεσε πως για να σωθεί σκαρφάλωσε στον τοίχο που βρισκόταν έξω από το τζαμί και παρέμενε εκεί παίρνοντας συνεχώς τηλέφωνο στην αστυνομία.

O δράστης

Από το σημείο που είχε κρυφτεί ο Ναζίρ έβλεπε όσους προηγουμένως προσευχόντουσαν στο τζαμί, να πέφτουν νεκροί στο πάτωμα από τους πυροβολισμούς του δράστη.

Διασωθείς από το Μακελειό στην Νέα Ζηλανδία.

«Είδα τρεις γυναίκες να πέφτουν σχεδόν ταυτόχρονα νεκρές στο πάτωμα», ήταν σοκαριστικό.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Mahmood Nazeer, δήλωσε στο 1 NEWS ότι κατάφερε να φύγει πριν ένας από τους δράστες αρχίσει να πυροβολεί.

«Ακούσαμε τους πυροβολισμούς, ήμουν στην κύρια είσοδο του κτιρίου, όλοι άρχισαν να τρέχουν στις πίσω πόρτες για να σωθούν, πρώτα κρυφτήκαμε πίσω από αυτοκίνητα, ακόμα και κάτω από αυτοκίνητα. Όταν είδαμε ότι οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν προσπαθήσαμε να πηδήξουμε από τον φράχτη και στη συνέχεια κρυφτήκαμε σε ένα σπίτι δίπλα στο τέμενος».

Πάντως πέρα από τους ανθρώπους που κατάφεραν να βγουν έξω από το τζαμί, υπήρξαν και άνθρωποι που γλίτωσαν παρ΄όλο που εγκλωβίστηκαν μέσα όταβν ο δράστης άνοιξε πυρ.

«Είδα παιδιά να πυροβολούνται, είχα πτώματα πάνω μου», ανέφερε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Από την άλλη, ο Άχμαντ Αλ Μαχμούντ, 37 ετών, είπε ότι είδε έναν λευκό, ξανθό, κοντό άνδρα με κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο να ανοίγει πυρ περίπου δέκα λεπτά αφότου άρχισε η προσευχή.

Κάτοικος του κέντρου της πόλης είπε ότι άκουσε «εκατοντάδες» πυροβολισμούς. «Ήταν τρομακτικό», πρόσθεσε.

Φωτογραφία: AP

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact