ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Οι Θιουδαδάνος θα παίξουν υπεύθυνο ρόλο ως αντιπολίτευση, λέει ο επικεφαλής τους

Ο Ριβέρα απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό

Ο επικεφαλής των Ciudadanos του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Ισπανία, Άλμπερτ Ριβέρα, μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα καταψηφίζει σημαντικά νομοσχέδια που θα αφορούν διεθνή ζητήματα ή ζητήματα τρομοκρατίας.

Οι Ciudadanos κατάφεραν να κερδίσουν 57 έδρες στο κοινοβούλιο, σημαντική αύξηση από τις 32 που κατείχαν στην προηγούμενη βουλή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών ο Ριβέρα απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ, ενώ και σήμερα επανέλαβε ότι θα παραμείνει στην αντιπολίτευση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στα θέματα που αφορούν την τρομοκρατία, στα ευρωπαϊκά θέματα και τα θέματα διεθνούς πολιτικής, στα κρατικά ζητήματα θα παίζω με την ομάδα της Ισπανίας», τόνισε ο Ριβέρα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. «Η αντιπολίτευση θα έχει υπεύθυνο ρόλο» πρόσθεσε.

Οι Σοσιαλιστές κέρδισαν τις περισσότερες έδρες μετά τις εκλογές της 28ης Απριλίου, χωρίς όμως να καταφέρουν να διασφαλίσουν την πλειοψηφία στη βουλή και τώρα εξετάζουν τις επιλογές τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Σοσιαλιστές και Ciudadanos  έχουν αρκετές έδρες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, όμως και τα δύο κόμματα προς το παρόν απορρίπτουν το ενδεχόμενο αυτό. Εξάλλου οι σχέσεις μεταξύ του Ριβέρα και του Σάντσεθ ήταν ιδιαίτερα τεταμένες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact