ΚΟΣΜΟΣ

Wikileaks: Ο Ασάνζ δεν θέλει να εκδοθεί στις ΗΠΑ

Η υπόθεση διακόπηκε έως τις 30 Μαΐου

Ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε σήμερα σε δικαστήριο στο Λονδίνο ότι δεν θέλει να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να δικαστεί για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαρροής απόρρητων πληροφοριών στην ιστορία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοση του Ασάνζ, ο οποίος απομακρύνθηκε με τη βία από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου, και έχουν απαγγείλει σε βάρος του κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την παρέμβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή κινδυνεύοντας να καταδικαστεί σε φυλάκιση που μπορεί να φθάσει έως τα πέντε έτη.

Απαντώντας σε μια ερώτηση στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ αν συμφωνεί να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ασάνζ, οποίος εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από μια βρετανική φυλακή, είπε πως δεν επιθυμεί να παραδοθεί προκειμένου να εκδοθεί.

«Δεν επιθυμώ να παραδοθώ για την έκδοσή μου λόγω της δημοσιογραφικής δουλειάς που έκανα, η οποία κέρδισε πολλά βραβεία και προστάτευσε πολλούς ανθρώπους», δήλωσε.

Η υπόθεση διακόπηκε έως τις 30 Μαΐου. Η πλήρης διαδικασία έκδοσης θα διαρκέσει μερικούς μήνες, έγινε γνωστό στο δικαστήριο.

Ο Ασάνζ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 εβδομάδων από βρετανικό δικαστήριο χθες Τετάρτη επειδή παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του όταν κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου παρέμεινε για επτά χρόνια μέχρι που η αστυνομία τον έβγαλε από εκεί τον περασμένο μήνα.

Ο Ασάνζ αναζήτησε καταφύγιο στην πρεσβεία τον Ιούνιο του 2012 προκειμένου να αποφύγει μια εντολή έκδοσης στη Σουηδία όπου αντιμετώπιζε κατηγορία για βιασμό, την οποία αρνείται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact