ΚΟΣΜΟΣ

Εκτελέστηκαν 28 Κενυάτες

Τουλάχιστον 28 επιβάτες ενός λεωφορείου εκτελέστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στη βορειοανατολική Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Μαντέρα, Νόα Μουαβίντα, αποδίδοντας την επίθεση στους Σομαλούς ισλαμιστές αντάρτες σεμπάμπ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω […] ότι 28 αθώοι ταξιδιώτες σκοτώθηκαν βίαια από τους σεμπάμπ», δήλωσε ο Μουαβίντα, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες ανάγκασαν τον οδηγό του λεωφορείου να το ακινητοποιήσει και στη συνέχεια το οδήγησαν στην άκρη του δρόμου και εκτέλεσαν τους επιβάτες που δεν ήταν μουσουλμάνοι.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας επιβεβαίωσε τον απολογισμό της επίθεσης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αφού έστειλε ομάδες του στο σημείο του συμβάντος.

«Υπήρχαν περίπου 60 επιβάτες στο λεωφορείο […] οι αντάρτες του έστησαν ενέδρα περίπου 8 χιλιόμετρα από την έξοδο της Μαντέρα, μιας πόλης στα σύνορα με τη Σομαλία», εξήγησε ο διοικητής της αστυνομίας.Το λεωφορείο, που είχε προορισμό το Ναϊρόμπι, αναχώρησε από τη Μαντέρα περίπου στις 05:45.

Μόλις σταμάτησε στην άκρη του δρόμου το λεωφορείο, οι δράστες ανάγκασαν τους επιβάτες να κατέβουν από αυτό και τους χώρισαν σε δύο ομάδες: μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους, διευκρίνισε ο Μουαβίντα. Οι ένοπλοι ανέβηκαν και πάλι στο λεωφορείο με όσους επιβάτες δεν ήταν μουσουλμάνοι και προσπάθησαν να φύγουν. Όμως το όχημα κόλλησε στις λάσπες και δεν μετακινούνταν, οπότε «εκτέλεσαν τους ομήρους», κατέληξε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι οι δράστες διέφυγαν στη Σομαλία.

Η Κένυα, και κυρίως οι περιοχές της στη μεθόριο με τη Σομαλία, είναι θέατρο μιας σειράς επιθέσεων που αποδίδονται στους σεμπάμπ από τότε που το Ναϊρόμπι έστειλε στρατεύματα για να πολεμήσει κατά των ισλαμιστών ανταρτών στη νότια Σομαλία τον Οκτώβριο του 2011.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact