ΚΟΣΜΟΣ

Εφιάλτες για τους επιβάτες ενός τρένου υψηλής ταχύτητας στο Παρίσι

Το TGV έμεινε ακινητοποιημένο χωρίς τουαλέτες και ρεύμα για έξι ώρες σε μια σήραγγα

Χωρίς τουαλέτες, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και υπό «ασφυκτική ζέστη»: οι επιβάτες ενός τρένου υψηλής ταχύτητας (TGV) που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Βαρκελώνη πέρασαν περισσότερες από 6 ώρες σήμερα σε μια σήραγγα, αφού παρουσιάστηκε πρόβλημα ηλεκτρικής τροφοδοσίας.

Το TGV βρέθηκε ακινητοποιημένο στη σήραγγα του Γιερ, στην περιοχή του Παρισιού, εννέα λεπτά μετά την αναχώρησή του στις 10.07 τοπική ώρα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αφού διαπιστώθηκε μια βλάβη στην τροφοδοσία του συστήματος ρευματοδότησης «η οποία επιλύθηκε σε διάστημα 10-15 λεπτών», η αμαξοστοιχία του TGV Παρίσι-Βαρκελώνη δεν μπόρεσε να ξεκινήσει εκ νέου, διότι βρισκόταν σε ανηφορική κλίση, σύμφωνα με την κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Γαλλίας SNCF.

«Στείλαμε μια άλλη αμαξοστοιχία για να σπρώξει εκείνη που είχε βλάβη, όμως χωρίς επιτυχία, επομένως αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τους επιβάτες στον συρμό που προηγείτο του TGV…» εξήγησε η SNCF στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το απόγευμα, το TGV κάταφερε να γυρίσει στο Γκαρ ντε Λιόν και να ξαναφύγει. Οι επιβάτες, που το επιθυμούσαν, είχαν τη δυνατότητα να κατέβουν στο Παρίσι, συνεχίζει η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας ότι το σύνολο της κυκλοφορίας διεξήχθη ομαλά, καθώς τα άλλα τρένα παρέκαμπταν τη σήραγγα.

Έπειτα από κάποιες ώρες, οι υπεύθυνοι μοίρασαν νερό, σάντουιτς και πατατάκια στους επιβάτες, την ώρα, ωστόσο, που οι τουαλέτες παρέμειναν κλειστές και ο κλιματισμός είχε διακοπεί.

«Ευτυχώς είχα προβλέψει να πάρω νερό μαζί μου για το ταξίδι, μα τι γαλέρα, δεν είχαμε καμία πληροφόρηση…» κατήγγειλε ο Μπενζαμέν Κορνέ, τον οποίο συνόδευαν τα δύο παιδιά του ηλικίας 3 και 5 ετών.

Περίπου 15 υπάλληλοι της SNCF, πυροσβέστες και αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο σημείο για τη μεταφορά των επιβατών μέσα στη σήραγγα, ενώ επικρατούσε πολλή ζέστη. Τουλάχιστον 2 άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Για τη Χέδερ Μάντον, μια τουρίστρια από την Αυστραλία ηλικίας 68 ετών, «ήταν φοβερό: Έπρεπε να αποβιβαστούμε χωρίς να μας έχουν προειδοποιήσει για τίποτα. Είχαμε κάνει κρατήσεις στη Βαρκελώνη, τι θα κάναμε;».

«Βρισκόμαστε στη Γαλλία, όχι σε μια τριτοκοσμική χώρα!» είπε εκνευρισμένος ένας άλλος τουρίστας, ο Κρίστριαν Μπάικοφ, ένας Αυστριακός ηλικίας 28 ετών.

Στη νέα αμαξοστοιχία, οι επιβάτες είχαν και πάλι τη δυνατότητα κλιματισμού και τουαλετών κι εκεί μπορούσαν να περιμένουν για την επιστροφή τους στο Παρίσι, ακόμα και στο κλειστό μπαρ του TGV.

Στις 16.37 οι επιβάτες είδαν και πάλι το φως της ημέρας, για πρώτη φορά, από περισσότερες από 6 ώρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact