ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Επστάιν: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εργασίας Άλεξ Ακόστα

Ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε «εξαιρετικό υπουργό» τον Ακόστα

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ Αλεξάντερ Ακόστα, ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε, πριν από μία και πλέον δεκαετία, την υπόθεση του χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

«Τηλεφώνησα στον πρόεδρο (Ντόναλντ Τραμπ) σήμερα το πρωί για να του πω ότι σκεφτόμουν πως η παραίτηση ήταν το καλύτερο πράγμα που είχα να κάνω», είπε ο Ακόστα μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου, έχοντας στο πλευρό του τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

«Ο Άλεξ Ακόστα ήταν πολύ καλός υπουργός Εργασίας», σχολίασε από την πλευρά του ο Τραμπ.

Τις τελευταίες ημέρες ο Ακόστα κατηγορήθηκε ότι το 2008, την εποχή που ήταν ομοσπονδιακός εισαγγελέας στη Φλόριντα, διαπραγματεύτηκε μια πολύ ευνοϊκή συμφωνία με τον Επστάιν. Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας συνελήφθη και πάλι την περασμένη εβδομάδα, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών. Εφόσον κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 45 ετών.

Ο Επστάιν, που υπήρξε στενός φίλος πολλών πλούσιων και διάσημων –μεταξύ αυτών ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο πρίγκιπας Άντριου, γιος της βασίλισσας Ελισάβετ– είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες στη Φλόριντα πριν από πολλά χρόνια. Με τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τις εισαγγελικές αρχές δεν δικάστηκε, αλλά φυλακίστηκε για μερικούς μήνες, κάτω από εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες.

Ο πρόεδρος Τραμπ την Τρίτη χαρακτήρισε «εξαιρετικό υπουργό» τον Ακόστα, επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση του Επστάιν είχαν εμπλακεί πολλοί άνθρωποι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact