ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γ. Καλαϊτζίδης

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης. Η σύλληψή του έχει σχέση με την επίθεση του Ρουβίκωνα κατά του ΣΕΒ αλλά και τις απειλές για επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, η προσαγωγή του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα που μετετράπη σύμφωνα με πληροφορίες σε σύλληψη, με απόφαση του Εισαγγελέα, έρχεται λίγες ώρες μετά την επίθεση κατά του ΣΕΒ με μπογιές και τις απειλές για επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές εάν η κυβέρνηση τους κυνηγήσει.

Οι κατηγορίες 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα κατηγορείται για δύο διαφορετικά αδικήματα:

  • Το πρώτο είναι το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και αφορά ουσιαστικά στην ανάρτηση που κάνει λόγο για παρεμβάσεις σε τουριστικά μέρη της Αθήνας.
  • Το δεύτερο αφορά στην ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας για τη χθεσινή επίθεση στον ΣΕΒ.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές στα γραφεία του ΣΕΒ, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, σε κείμενο που ανέβηκε στο Facebook από άλλο προφίλ, αλλά με την υπογραφή του, ανέφερε πως η επίθεση στο ΣΕΒ ήταν μία από τις πολλές που έχουν ετοιμάσει και απειλεί πως θα επιτεθούν ξανά, αν η κυβέρνηση ακολουθήσει την «μηδενική ανοχή» όπως έχει τονίσει, για τέτοια φαινόμενα. Ο Καλαϊτζίδης είπε μάλιστα πως πήγαν με μέλη του Ρουβίκωνα έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης ανενόχλητοι.

«Εν συντομία: Αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντι μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με… μηδενικές ανοχές, θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας.

Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη. Σήμερα σουλατσάραμε επί ώρα στο μουσείο της Ακρόπολης και στην Αρεοπαγίτου χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από κανέναν (Εγώ σήμερα προσπαθούσα να ηρεμήσω τον υπεύθυνο ασφάλειας του μουσείου της Ακρόπολης).

Κανονίστε να μην υπάρξει κλιμάκωση από μεριά σας, αλλιώς θα δείτε παρεμβάσεις δεκάδων ατόμων σε όλα τα τουριστικά μέρη και τους νεόφερτους μαυροντυμένους κομάντο με τα αυτόματα και τα βανάκια να κυνηγάνε διαδηλωτές μπροστά στα έντρομα μάτια Γερμανών τουριστών», έγραψε μεταξύ άλλων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact